Tysk justisminister avviser anklager fra Tyrkias president om nazimetoder

Tysklands justisminister Heiko Maas mener det er helt av absurd av Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan å si at Tyskland bruker nazimetoder mot tyrkere.

NAZIANKLAGER: Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan mener tyske myndigheter bruker nazimetoder mot tyrkere. Foto: AP Photo
NAZIANKLAGER: Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan mener tyske myndigheter bruker nazimetoder mot tyrkere. Foto: AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Søndag raste president Erdogan fordi tyske myndigheter avlyste tyrkiske valgkampmøter i tyske byer.

– Metodene deres er ikke forskjellige fra tidligere tiders nazimetoder. Jeg trodde det var lenge siden Tyskland gikk bort fra slike metoder, sa Erdogan i en tale til kvinnelige tilhengere i Istanbul.

Ondsinnet

Den tyske justisministeren kaller anklagene absurde, ondsinnede og helt på jordet. På tv-programmet "Anne Will" søndag snakket Heiko Maas om hvorvidt Tyskland burde reagere på utspillet.

– Han ønsker å provosere. Og vi må passe oss så vi ikke lar oss provosere, sa Maas.

Han understreket at den tyske regjeringen ikke ønsker å gjøre forholdet til Tyrkia mer anstrengt. Han sa også at han ikke støtter et generelt forbud mot at tyrkiske regjeringsmedlemmer deltar på offentlige arrangement i Tyskland.

Sikkerhet

Flere valgkampmøter planlagt av tyrkere bosatt i Tyskland er blitt avlyst den siste tiden. Arrangørene var tilhengere av å gi Erdogan mer makt i en tyrkisk folkeavstemning neste måned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer