Tysk klatrer (19) berget: - Han hadde flaks

Ble funnet under Gaustatoppen av helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klatreren som fikk ringt nødmelding fra Telemarks høyeste fjell Gaustatoppen (1883 meter) torsdag morgen, ble funnet og heist inn i et Sea King redningshelikopter ved 11-tiden i formiddag.

Det var en tysk statsborger, 19 år gammel, som hadde startet turen aleine fra Rjukan ved 06-tiden i morges uten å være kjent.

- Heldigvis var det flyvær. Ellers kunne det gått flere timer før han hadde blitt funnet fordi posisjonen var ukjent. Han hadde flaks, oppsummerer operasjonsleder Lene Nordbø i Sør-Øst politidistrikt avdeling Telemark fra operasjonssentralen i Skien til Dagbladet.

I følge redningsmannskap og politi var han dårlig utstyrt og hadde valgt en klatreløype utenfor allvarvei - og med dårlig utstyr. Han mistet begge isøksene 200 - 300 meter fra toppen og fikk ringt om at han satt fast med is på alle kanter.

Telefon uten SIM-kort - Han hadde en telefon uten SIM-kort som virket og med veldig dårlig batteri. Han fikk ringt via eposten på mobilen, og slike samtaler slår rett inn på 112. Han visste ikke hvor han var, og vi kan ikke ringe tilbake til slike adresser, sier operasjonsleder, som minner om skikkelig påskeutstyr i forhold til utfordringer i påsken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer