ANGREP REGIONALTOG: På et tog i Wurzburg ble tre mennesker kritisk skadd da en 17 år gammel gutt angrep dem med kniv og øks.  Foto: AFP PHOTO / dpa / NTB scanpix
ANGREP REGIONALTOG: På et tog i Wurzburg ble tre mennesker kritisk skadd da en 17 år gammel gutt angrep dem med kniv og øks.  Foto: AFP PHOTO / dpa / NTB scanpixVis mer

Tysk kringkaster: Togangriper var fra Pakistan

Såret fem personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten som angrep togpassasjerer i Tyskland med kniv og øks, var ikke fra Afghanistan, men fra Pakistan, melder den tyske kringkasteren ZDF.

Kringkasteren siterer anonyme sikkerhetskilder på at dokumenter funnet i guttens leilighet viser at 17-åringen var pakistansk statsborger – ikke afghansk.

Delstatsmyndighetene i Bayern avviser imidlertid kringkasterens opplysninger og fastholder at gutten ble født i Afghanistan.

17-åringen, som kom til Tyskland som enslig mindreårig flyktning i fjor, ble skutt og drept av politiet etter at han hadde såret fem mennesker i Würzburg i delstaten Bayern mandag kveld.

Dagen etter publiserte IS-tilhengere en video av 17-åringen med en kniv i hånden. Et håndmalt IS-flagg ble også funnet da politiet gjennomsøkte 17-åringens rom.

Toget var på vei fra Treuchtlingen til Würzburg da angrepet skjedde.

Et øyenvitne som avisa DPA har vært i kontakt med, sammenlignet åstedet med et slakterhus.

Folk skal ha kravlet rundt på gulvet og ropt etter hjelp, ifølge kilden til nyhetsbyrået.Blant de skadde er fire turister fra Hong Kong, skriver BBC.

(NTB/Dagbladet)