Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tysk mann døde etter å ha drevet 500 meter til havs

Skled i sjøen i Nordhordland sammen med hunden - krisehjelp til pårørende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Politiet melder klokka 14.20 at mannen er død.

Den savnede mannen er funnet 400 - 500 meter fra land sør for Fosenstraumbroen. Det pågår hjerte- og lungeredning på land, melder politiet like før klokka 13.30.

Mannen ble funnet etter to timer i den kalde sjøen av en av de private båtene som var vært med i leteaksjonen i Fosenstraumen mellom Austrheim og Radøy i Nordhordland.

- Mannen er på vei i helikopter til Haukeland universitetssjukehus, opplyser redningsleder Kjetil Hagen i Hovedredningssentralen for Sør-Norge til Dagbladet ved 13.50-tiden.

Det er et søk- og redningshelikopter med base på Statfjord som frakter pasienten. Helikopter var på vei ut til Statfjord og snudde da piloten hørte om aksjonen på sambandet.

Ifølge Bergens Tidende tror politiet tror mannen har vært ute på tur med hunden og sklidd ut i sjøen, der det er sterke strømmer.

Mannens hund har kommet seg på land.

Politiet opplyser like etter klokka 13 at den savnede er en mann i 50-årene, og at de er i kontakt med pårørende.

Ifølge politiet blir pårørende tatt hånd om av helsepersonell og kriseteam.

Ifølge politiet driver mannen mot Fesøysundet, og det er sterke strømforhold i sjøen. Nødetatene og et Sea King-helikopter er på vei mot stedet, skriver Bergensavisen.

- Det er så langt ikke kommet melding til politiet om at personen i sjøen er tatt hånd om. Luftambulanse og båter er i området for å bistå, opplyser Vest politidistrikt.

AMK fikk den første meldingen ved 11.15-tiden fra turgåere i området.

- Seks redningshunder er på vei til landområdet ved Fesøysundet etter at vi er blitt kontaktet av politiet. Vi vil være framme ved 14-tiden, opplyser Silje Madsgård i Norske Redningshunder til Dagbladet ved 13-tiden.