Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tysk minister i nazi-trøbbel

BONN (NTB-Reuters): Tysklands forsvarsminister Volker Rühe er nå så presset av avsløringene om nazi-sympatier i det militære, at han prøver å slå tilbake mot det han kaller ryktesmeder og provokatører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsmagasinet Focus kunne i helgen fortelle at en gruppe på 30 unge tyske soldater på fredsoppdrag for NATO i Kroatia under en fest hadde ropt «Sieg heil» og «Heil Hitler», slagord som er forbudt etter tysk lov.

En amerikansk offiser som tilfeldigvis stakk innom festen, ble sjokkert. Episoden skal ha funnet sted i september.

Der Spiegel skriver i sin mandagsutgave at en offisersskole som allerede er innblandet i skandalen, har stilt lokaler til rådighet for en gruppe høyreekstreme studenter som kaller seg Gruppe 164.

Rühe, som skulle besøke offisersskolen i Hamburg mandag, tilbakeviste Focus-artikkelen som spekulasjoner.

- Det er gode tider for ryktesmeder og provokatører, sa Rühe til journalister i dag.

Forsvarsdepartementet sendte ut en melding der det heter at det ikke finnes bevis for at noe slikt har forekommet i en tysk NATO-avdeling, men at saken skal undersøkes.

Meldingen i forrige uke om at den dømte nazi-attentatmannen Manfred Röder ble invitert til å holde foredrag ved offisersskolen i Hamburg i 1995, har ført til at det er iverksatt full parlamentarisk gransking.

Rühe innrømmet i forrige uke for første gang at en serie hendelser som avslører nazi-sympatier i det tyske forsvaret, ikke kan avskrives som tilfeldigheter. Rühe er nå under økende press for å komme med en redegjørelse for hvordan dette kan skje.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!