Tysk minister veltet gravemaskin

Ble reddet ut av livvaktene.

DRAMATISK: Gravemaskinen veltet med innenriksminister Joachim Herrmann i delstaten Bayern om bord. Her reddes han ut av livvaktene. Foto: Ralf Lienert/Augsburger Allgemeine/SCANPIX
DRAMATISK: Gravemaskinen veltet med innenriksminister Joachim Herrmann i delstaten Bayern om bord. Her reddes han ut av livvaktene. Foto: Ralf Lienert/Augsburger Allgemeine/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Det utrolige dramaet fant sted mandag kveld, da innenriksminister Joachim Herrmann i delstaten Bayern skulle foreta det høytidelige første spadestikk til et offentlig bygg i byen Kempten. 

Første spadestikk
De ansvarlige i kommunen ville slå litt ekstra på stortromma — så i stedet for å utstyre ministeren med en vanlig spade, skulle han heller ta et skikkelig jafs med en 40 tonn stor gravemaskin.

Få sekunder etter at Hermann hadde satt i gang, så tilskuerne hvordan bakken plutselig ga etter og gravemaskina begynte å velte over mot den ene sida. 

Føreren som sto bak ministeren for å vise hvilke spaker han skulle betjene, oppfattet alvoret først — og greide å hoppe ut av kabinen. 

Løp for livet
Joachim Herrmanns livvakter og andre som sto like i nærheten, måtte løpe for livet. Ministeren selv hadde ingen sjanse til å redde seg før monsteret gikk i bakken med et brak.

Sjokkerte livvakter tok seg øyeblikkelig inn i den smadrede førerkabinen, der de til sin lettelse fant sjefen ved bevissthet og i godt humør. 

Han var skåret opp i ansiktet av glasskår fra et vindu og hadde forstuet foten - men bortsett fra småskader hadde han greid seg bra. Hermann skal også ha vært helt tydelig på at han hadde hatt råflaks.

Plaster
Etter at den lokale ordføreren hadde tatt med seg innenriksministeren hjem og satt plaster på sårene, ble et tilkalt legehelikopter sendt i retur. 

I går meddelte departementet at Joachim Herrmann har det etter forholdene bra, men at han av helsemessige årsaker blir nødt til å sette ned tempoet de nærmeste dagene.

Lovlig førerkort?
Nå er det store spørsmålet om innenriksministeren - som også er øverste sjef for delstatsmyndighetene - i det hele tatt hadde de nødvendige sertifikatene for å betjene digre byggemaskiner.