Tysk nynazist (27) som ble Taliban-kriger: - Jeg tabbet meg ut

Kona hans mistrivdes i Taliban-miljøet. Nå forteller han sin historie i retten.

TALIBAN-KRIGERE: En tysker som reiste til Waziristan-regionen for å bli jihadist, forklarer i retten at han angrer på det han gjorde. Her er en gruppe taliban-soldater ute på patrulje i grenseområdet som er hardt rammet av krigen. Foto: AP Photo / Ishtiaq Mahsud / NTB Scanpix
TALIBAN-KRIGERE: En tysker som reiste til Waziristan-regionen for å bli jihadist, forklarer i retten at han angrer på det han gjorde. Her er en gruppe taliban-soldater ute på patrulje i grenseområdet som er hardt rammet av krigen. Foto: AP Photo / Ishtiaq Mahsud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det var en forferdelig opplevelse. Jeg ble sjokkert over mangelen på hygienetiltak, folk spyttet og kastet opp.

Slik beskriver tyskeren Thomas U (27) forholdene i Taliban-leiren i grensetraktene mellom Afghanistan og Pakistan, ifølge ynetnews.com.

Det var ikke bare hygienen som gjorde at Thomas ikke følte seg tilfreds i Taliban-leiren. Kona hans, som hadde blitt med på turen da paret betalte 5000 euro for reisen til det krigsherjede området i 2009.

Den tidligere nynazisten ville verve seg til jihadismen, men var ifølge The Telegraph heller ikke særlig imponert over islam-kunnskapen i terroristleiren.

- De var ubrukelige når det gjaldt koranens innhold, skal han ha forklart.

Mannen skal blant annet ha deltatt i et angrep på en amerikansk millitærbase.

Flyktet til Tyrkia Paret hadde konvertert til islam før de satte kurs for Afghanistan. Men 27-åringen forteller at han tidlig ble desillusjonert over forholdene som møtte ham. Blant annet synet av tre tyske landsmenn som hadde falt for pakistansk ild gjorde ham ille til mote.

- Synet av deres sårede kropper rørte noe ved meg. Jeg ble redd og ville ut. Waziristan var ikke slik jeg så for meg, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer