<strong>TALIBAN-KRIGERE:</strong> En tysker som reiste til Waziristan-regionen for å bli jihadist, forklarer i retten at han angrer på det han gjorde. Her er en gruppe taliban-soldater ute på patrulje i grenseområdet som er hardt rammet av krigen. Foto: AP Photo / Ishtiaq Mahsud / NTB Scanpix
TALIBAN-KRIGERE: En tysker som reiste til Waziristan-regionen for å bli jihadist, forklarer i retten at han angrer på det han gjorde. Her er en gruppe taliban-soldater ute på patrulje i grenseområdet som er hardt rammet av krigen. Foto: AP Photo / Ishtiaq Mahsud / NTB Scanpix Vis mer

Tysk nynazist (27) som ble Taliban-kriger: - Jeg tabbet meg ut

Kona hans mistrivdes i Taliban-miljøet. Nå forteller han sin historie i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det var en forferdelig opplevelse. Jeg ble sjokkert over mangelen på hygienetiltak, folk spyttet og kastet opp.

Slik beskriver tyskeren Thomas U (27) forholdene i Taliban-leiren i grensetraktene mellom Afghanistan og Pakistan, ifølge ynetnews.com.

Det var ikke bare hygienen som gjorde at Thomas ikke følte seg tilfreds i Taliban-leiren. Kona hans, som hadde blitt med på turen da paret betalte 5000 euro for reisen til det krigsherjede området i 2009.

Den tidligere nynazisten ville verve seg til jihadismen, men var ifølge The Telegraph heller ikke særlig imponert over islam-kunnskapen i terroristleiren.

- De var ubrukelige når det gjaldt koranens innhold, skal han ha forklart.

Mannen skal blant annet ha deltatt i et angrep på en amerikansk millitærbase.

Flyktet til Tyrkia Paret hadde konvertert til islam før de satte kurs for Afghanistan. Men 27-åringen forteller at han tidlig ble desillusjonert over forholdene som møtte ham. Blant annet synet av tre tyske landsmenn som hadde falt for pakistansk ild gjorde ham ille til mote.

- Synet av deres sårede kropper rørte noe ved meg. Jeg ble redd og ville ut. Waziristan var ikke slik jeg så for meg, sier han.

Også Talibans syn på narkotika og kvinner gjorde at det ble vanskelig for Thomas U. å bli værende i treningsleiren.

Paret valgte derfor å flykte til Tyrkia i september 2010 og der ble de seinere arrestert. Thomas forteller at han nå har vendt jihad ryggen og at kona får «kle seg som hun vil».

- Jeg angrer på at jeg forlot Tyskland og jeg angrer på de kriminelle handlingene jeg har begått, sier han.

- Endelig kunne vi holde hender I retten forklarte han også at han pådro seg hepatitt A og at han fryktet for livet til sin kones ufødte barn.

- Kona mi var virkelig misfornøyd for de behandler tradisjonelt sett kvinner dårlig, sier Thomas.

Han avsluttet med å si at han er lettet over å være ferdig med jihadismen.

- Endelig kunne jeg holde hender med kona mi offentlig igjen, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer