Tysk nynazist skadd i bilulykke - reddet av syriske flyktninger

Nå takker det fremmedfiendtlige partiet flyktningene.

NAZI-PARTI: En lokalpolitiker for det nynazistiske partiet Nationaldemokratische Partei Deutschland (NPD) ble alvorlig skadd i en bilulykke. Redningen kom i form av to syriske flyktninger. Bildet viser en NPD-støttespiller under en demonstrasjon mot «islamiseringen av Tyskland» i 2010. Foto: Johannes Eisele/REUTERS/NTB Scanpix
NAZI-PARTI: En lokalpolitiker for det nynazistiske partiet Nationaldemokratische Partei Deutschland (NPD) ble alvorlig skadd i en bilulykke. Redningen kom i form av to syriske flyktninger. Bildet viser en NPD-støttespiller under en demonstrasjon mot «islamiseringen av Tyskland» i 2010. Foto: Johannes Eisele/REUTERS/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En lokalpolitiker for det nynazistiske partiet Nationaldemokratische Partei Deutschland (NPD) ble alvorlig skadd i en bilulykke. Redningen kom i form av to syriske flyktninger. 

Det var 16. mars i år Stephan Jagsch, en toppkandidat for NPD i Hesse-regionen, mistet kontrollen over bilen og krasjet i et tre på veien mellom Altenstadt og Büdingen, skriver The Guardian. 

- En god handling En tjenestemann i det lokale brannvesenet sier at Jagsch, som ble hardt skadd i ulykka, ble reddet ut av bilen av to syriske flyktninger som var først på stedet, skriver den tyske avisa Frankfurter Rundschau (FR). Syrerne skal så ha begynt livreddende førstehjelp.

Nazipartiets leder i regionen, Jean Christoph Fiedler, har nå gått ut og takket flyktningene for at de reddet livet til Jagsch. Ifølge FR, skal Fiedler ha takket syrerne for å ha «utført en god, medmenneskelig handling».Jagsch skal selv ha vært en aktiv demonstrant mot etableringen av et flyktningmottak i Büdingen. Partiet opplevde en oppsving på 10,2 prosent ved et lokalvalg i regionen i mars, etter en valgkamp der partiet brukte store krefter på å fyre oppunder deres innvandringsfiendtlige politikk. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer