<strong>NAZI-PARTI:</strong> En lokalpolitiker for det nynazistiske partiet Nationaldemokratische Partei Deutschland (NPD) ble alvorlig skadd i en bilulykke. Redningen kom i form av to syriske flyktninger. Bildet viser en NPD-støttespiller under en demonstrasjon mot «islamiseringen av Tyskland» i 2010. Foto: Johannes Eisele/REUTERS/NTB Scanpix
NAZI-PARTI: En lokalpolitiker for det nynazistiske partiet Nationaldemokratische Partei Deutschland (NPD) ble alvorlig skadd i en bilulykke. Redningen kom i form av to syriske flyktninger. Bildet viser en NPD-støttespiller under en demonstrasjon mot «islamiseringen av Tyskland» i 2010. Foto: Johannes Eisele/REUTERS/NTB Scanpix Vis mer

Tysk nynazist skadd i bilulykke - reddet av syriske flyktninger

Nå takker det fremmedfiendtlige partiet flyktningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En lokalpolitiker for det nynazistiske partiet Nationaldemokratische Partei Deutschland (NPD) ble alvorlig skadd i en bilulykke. Redningen kom i form av to syriske flyktninger. 

Det var 16. mars i år Stephan Jagsch, en toppkandidat for NPD i Hesse-regionen, mistet kontrollen over bilen og krasjet i et tre på veien mellom Altenstadt og Büdingen, skriver The Guardian

- En god handling En tjenestemann i det lokale brannvesenet sier at Jagsch, som ble hardt skadd i ulykka, ble reddet ut av bilen av to syriske flyktninger som var først på stedet, skriver den tyske avisa Frankfurter Rundschau (FR). Syrerne skal så ha begynt livreddende førstehjelp.

Nazipartiets leder i regionen, Jean Christoph Fiedler, har nå gått ut og takket flyktningene for at de reddet livet til Jagsch. Ifølge FR, skal Fiedler ha takket syrerne for å ha «utført en god, medmenneskelig handling».

Jagsch skal selv ha vært en aktiv demonstrant mot etableringen av et flyktningmottak i Büdingen. Partiet opplevde en oppsving på 10,2 prosent ved et lokalvalg i regionen i mars, etter en valgkamp der partiet brukte store krefter på å fyre oppunder deres innvandringsfiendtlige politikk. 

«Lovløse primater» Ifølge The Guardian deltok Jagsch i januar på en nazi-demonstrasjon der innvandrere ble beskrevet som «inntrengere» og «lovløse primater».

Jagsch, som ble alvorlig skadd i ulykka og fortsatt er innlagt på sykehus, kan trolig takke flyktningene han misliker så sterkt for at han fortsatt er i live.

I begynnelsen av mars ble en lokal politiker fra NPD pågrepet og siktet for å ha inngått et kriminelt forbund med mål om å angripe migranter og utlendinger, ifølge påtalemyndigheten i delstaten Brandenburg, meldte NTB i mars.

- Man får inntrykk av at en slags «høyreradikal bygerilja» har vært aktiv i Nauen det siste året, sa delstatens innenriksminister Karl-Heinz Schröter den gang. 

Høyreekstreme på frammarsj Gruppen mistenkes også for å ha tent på bilen til en polsk mann, for å ha stormet inn på et kommunestyremøte og for hærverk mot kontoret til et parti på den politiske venstresiden.

Tysklands høyeste domstol har innledet en høring for å vurdere om paritet skal forbys. Landets delstater mener partiet har en rasistisk og antisemittisk linje, skriver NTB. 

Det siste året har det vært en enorm økning i angrep fra høyreradikale i Tyskland. En oversikt fra nyhetsbyrået AP viser at det var 1 029 angrep mot flyktningboliger i 2015, mot 199 året før.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer