Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tysk økonomi risikerer tilbakegang i fjerde kvartal

Den tyske Forbundsbanken advarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysklands økonomi er Europas største, og står nå foran en kraftig redusert vekst eller kanskje direkte tilbakegang i fjerde kvartal, advarer den tyske Forbundsbanken.

Unngikk resesjon Tyskland har til nå klart gjelds- og finanskrisen i Europa bedre enn de aller fleste andre euroland.

Mens mange av landene har gått inn i resesjon, har Tyskland klart å opprettholde vekst på 0,5 prosent i første kvartal og 0,3 i andre.

- Etter en merkbar vekst i tredje kvartal er det økende tegn til stagnasjon eller til og med en liten nedgang i bruttonasjonalprodukt (BNP) i fjerde kvartal, sier den tyske sentralbanken i sin månedsrapport mandag.

Tidligere har det tyske finansdepartementet kommet med en tilsvarende prognose.

Truer med å stoppe EU-møte Samtidig vil Tysklands regjeringssjef Angela Merkel overtale den britiske statsministeren David Cameron til å godta et tak på EUs langtidsbudsjett som tilsvarer 1 prosent av EUs brutto nasjonalprodukt.

Det nåværende budsjettforslaget er på 1,1 prosent. Det mener flere land, inkludert Storbritannia, er altfor høyt.

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel truer med å stoppe neste EU-toppmøte dersom Storbritannia opprettholder planen om å nedlegge veto mot EUs langtidsbudsjett, skriver Financial Times.

Truer med å kansellere Cameron har sagt at han vil nedlegge veto mot ethvert budsjettforslag som øker de nåværende utgiftene.

Merkel planlegger å fortelle Cameron at hun vil foreslå å kansellere det planlagte budsjettoppmøtet dersom han fastholder sine trusler.

Ifølge den britiske avisen skal Merkel treffe britenes statsminister David Cameron i begynnelsen av november.

(NTB)