Tysk politi har arrestert fire personer for terrorplaner mot moskeer og asylmottak

Sier de er tilknyttet et høyreekstremt miljø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire personer tilknyttet det politiet kaller en høyreekstrem gruppe ble i dag arrestert, mistenkt for terrorplaner mot muslimske mål i Tyskland, melder nyhetsbyrået AP.

- Etterforskningen viser at gruppas mål var å utføre angrep i mindre grupper mot kjente salafister, moskeer og asylmottak, heter det i en pressemelding fra tysk politi.

De opplyser at de fire, tre menn og en kvinne, hadde prøvd å skaffe seg eksplosiver. Ifølge politiet er av de pågrepne leder og nestleder for det de kaller den høyreekstreme gruppa «Old School Society» (OSS).

Der Spiegel skriver at gruppa ble startet i november i fjor. OSS beskriver seg selv som en gruppe av «likesinnede for tysk kultur og tyske verdier».

De pågrepne skal ha dukket opp på etterretningstjenestenes radar, før rundt 250 politimenn i dag aksjonerte mot flere leiligheter i Bayern, Sachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz og Mecklenburg-Vorpommern.

Det er foreløpig ikke klart om de fire hadde konkrete planer for angrep, med sted og dato. De skal framstilles for varetektsfengsling i dag, onsdag.