Tysk politi har uskadeliggjort mistenkelig gjenstand på julemarked i Potsdam

Det er fremdeles uklart om pakken faktisk var eksplosiv.

AVSTENGT: Politiet har stengt av et område av julemarkedet på Potsdam etter å ha funnet sprengstoff klokken 14.30 i dag. Foto: Reuters / Zoltan Berta / NTB scanpix
AVSTENGT: Politiet har stengt av et område av julemarkedet på Potsdam etter å ha funnet sprengstoff klokken 14.30 i dag. Foto: Reuters / Zoltan Berta / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tysk politi har uskadeliggjort en mistenkelig pakke som ble funnet på et julemarked i Potsdam nær Berlin, melder NTB.

Julemarkedet i Potsdam ble klokken 15.00 i dag evakuert av politiet etter at det ble funnet eksplosiver på plassen. Det skriver den tyske avisa Süddeutsche Zeutung.

Tysk politi fant det de omtaler som en sprengladning eller brannbombe på et julemarked i Potsdam. Et område i byens sentrum er stengt av, skriver Bild.

Ifølge NTB stengte politiet av et område sentralt i den østtyske byen i påvente av spesialister som skulle undersøke funn av en mistenkelig gjenstand. Kort tid etter uttalte en polititalsperson at det dreide seg om funn av en sprengladning eller brannbombe.

Bild melder at gjenstanden, som skal ha blitt levert på et apotek i Brandenburgerstraße/ Dortustraße, var 40x50 centimeter stor. En ansatt åpnet pakken, oppdaget mistenkelige ledninger og meldt ifra til politiet.

Politiets spesialstyrker har undersøkt pakken og sier eksplosivene kan være hjemmelagde.

En tysk sikkerhetskilde sier til AP at pakken inneholdt spiker og en form for pulver, men sier det er uklart om dette var en del av noe som reelt sett kunne eksplodere.

Innenriksministeren i delstaten Brandenburg, Karl-Heinz Schroeter, sier det vil ta tid å analysere pulveret i pakken, og legger til at den kan ha vært en etterligning. Videre skryter han av politiet i Potsdam for hvordan de håndterte situasjonen på, skriver NTB.

ETTERFORSKER SAKEN: Politiet undersøker sprengstoffet som ble levert til et apotek på Potsdam tidligere i dag. Politiet sier de etterforsker saken og ber folk unngå å trekke forhastede beslutninger om saken. Foto: Reuters / Zoltan Berta / NTB scanpix
ETTERFORSKER SAKEN: Politiet undersøker sprengstoffet som ble levert til et apotek på Potsdam tidligere i dag. Politiet sier de etterforsker saken og ber folk unngå å trekke forhastede beslutninger om saken. Foto: Reuters / Zoltan Berta / NTB scanpix Vis mer

Ikke første gang

Beredskapsnivået rundt tyske julemarkeder er høyt etter fjorårets angrep i Berlin. Tolv mennesker ble drept og 56 ble såret da en tunisisk mann kjørte en lastebil inn i folkemengden på julemarkedet på Breitscheidtplatz, skriver NTB.

Mannen ble skutt og drept av italiensk politi i Milano fire dager etter angrepet.

Tyskland har siden den tid vært et mål for flere terrorister. I juli i år angrep en 26 år gammel asylsøker folk på et supermarked i Hamburg. Han tok livet av én person og såret seks andre før han ble stoppet av forbipasserende, skriver AFP.

Politiet arresterte i slutten av oktober en 19 år gammel syrisk mann som var mistenkt for å planlegge et bombeangrep.

Tilbake i 2016 tok IS også på seg ansvaret for flere angrep mot landet. Blant angrepene var drapet på en tenåring i Hamburg, et selvmordsangrep mot Ansbach som skadet 15 mennesker og et øksangrep på et tog i Bayern som skadet fem personer, melder nyhetsbyrået.

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer