Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tysk politi i rasistangrep

Tre politimenn utenfor tjeneste skal ha banket opp en drosjesjåfør av tunisisk opprinnelse og ropt rasistiske ukvemsord, sa politiet i Köln i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjåføren nektet å ha de tre politimennene og to andre som passasjerer fordi det ikke var plass til alle i drosjen. Øyenvitner har fortalt politiet at de tre ropte rasistiske fornærmelser før de slo ham i hodet og brystet.

-Dra hjem, utlending, skal en av politimennene ha sagt.

Politiet etterforsker tjenestemennene for legemsfornærmelser, fornærmelser og for å oppfordre til rasehat. De tre ble arrestert av to andre politimenn som kom til åstedet, og de er suspendert fra sine stillinger. Blodprøver viste at alle tre var påvirket.

I byen Ulm blir to polititjenestemenn etterforsket for uaktsomt drap, etter en skyteepisode tirsdag der en mann av vietnamesisk opprinnelse ble drept. Mannen, som hadde rømt fra en institusjon for handikappede, bar en leketøyspistol da han ble truffet av åtte skudd fra mellom seks og åtte meters hold.

(NTB)