Walter Lübcke:

Tysk politiker skutt i hodet

65 år gamle Walter Lübcke ble funnet død i sitt hjem søndag. Omstendighetene er ennå uklare.

DØD: Søndag ble den 65 år gamle politikeren Walter Lübcke, en høytstående delstatspolitiker i Hessen, funnet død i sitt hjem. Politiet har satt igang en drapsetterforskning. Foto: NTB Scanpix
DØD: Søndag ble den 65 år gamle politikeren Walter Lübcke, en høytstående delstatspolitiker i Hessen, funnet død i sitt hjem. Politiet har satt igang en drapsetterforskning. Foto: NTB ScanpixVis mer

Søndag ble den 65 år gamle politikeren Walter Lübcke, en høytstående delstatspolitiker i Hessen, funnet død i sitt hjem.

Under en pressekonferanse mandag kveld opplyste politiet at 65-åringen ble skutt i hodet fra kloss hold, men at ingenting tyder på at Lübcke, fra regjeringspartiet CDU, tok sitt eget liv.

Nå har politiet satt i gang en drapsetterforskning, og gitt beskyttelse til Lübckes familie, melder regionsavisa Hessische/Niedersächsische Allgemeine (HNA).

Uklare omstendigheter

Samtidig har ikke politiet gått ut og slått fast at Lübcke ble drept, og som HNA i kveld oppsummerer:

«Lübcke døde av et prosjektil. Selvmord er utelukket. Alt annet er for tida uklart».

Politiet ønsket ikke å si hvorvidt de har funnet et våpen som forårsaket dødsfallet, ei heller hvorvidt de har noen mistenkte. Hva et eventuelt motiv kan være, er også uklart, ifølge politiet.

En etterforskningsgruppe bestående av 20 politietterforskere skal nå etterforske saken, og delstatspolitiet i Hessen har fått bistand av det føderale tyske politiet LKA.

Politiet etterforsker saken bredt, het det under pressekonferansen.

- Sørger over tapet

Lübcke var sjef for distriktsmyndighetene i Kassel, som ligger i den tyske delstaten Hessen.

- Jeg er dypt opprørt og sørger over tapet av en gammel venn, sier delstatens ministerpresident, Volker Bouffier, ifølge Bild.

Bouffier beskriver Walter Lübcke som jordnær, med visjon og klare synspunkter, som jobbet for folket i delstaten.

- Han likte mennesker, og mennesker likte ham. Mine tanker og medfølelse er med hans slektninger og venner.

Lübcke var medlem av partiet CDU, Kristeligdemokratisk union, som er Angela Merkels parti. Han etterlater seg en kone og to voksne sønner.