Tysk politikks nye stjerneskudd

Tysk politikks nye stjerneskudd Guttenberg nominert som ny tysk økonomiminister.

BLIR MINISTER?: Partileder Karl-Theodor zu Guttenberg (37) ble den yngste med vervet da han overtok ledelsen i det kristeligdemokratiske CSU. Nå ligger han an til å bli ny minister.
BLIR MINISTER?: Partileder Karl-Theodor zu Guttenberg (37) ble den yngste med vervet da han overtok ledelsen i det kristeligdemokratiske CSU. Nå ligger han an til å bli ny minister. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tysk politikks nye stjerneskudd, Karl-Theodor zu Guttenberg, er foreslått som ny økonomiminister etter at Michael Glos kastet inn håndkleet.

Guttenberg (37) har sittet i nasjonalforsamlingen siden han var 30 år, men i fjor høst gjorde karrieren hans et hopp da han ble valgt til generalsekretær i det kristeligdemokratiske partiet CSU i Bayern.

Ny minister

Guttenberg er nå foreslått som ny økonomiminister av sitt eget parti. I henhold til en avtale med de andre partiene i regjeringskoalisjonen er det CSU som skal utpeke ministrene med ansvar for økonomi og landbruk.

CSU er det bayerske søsterpartiet til CDU, partiet til statsminister Angela Merkel.

Kraftig nedgang

Glos varslet sin avgang i helgen, samtidig som Tyskland opplever sin største økonomiske tilbakegang på 60 år. Avgangen setter Merkel i en svært vanskelig situasjon bare sju måneder før valget på ny nasjonalforsamling.

Mandag kunngjorde Merkels talsmann at statsministeren har akseptert Glos avskjedssøknad. 64-årige Glos sier han går av på grunn av høy alder og fordi han mener det trengs nye krefter fra partiet. Under finanskrisen er han blitt kraftig kritisert for å være passiv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer