KUN FOR VOKSNE: Den tyske restauranten Omas Küche har bestemt seg for å forby besøk av barn under 14 år.
KUN FOR VOKSNE: Den tyske restauranten Omas Küche har bestemt seg for å forby besøk av barn under 14 år.Vis mer

Restaurant i Tyskland

Tysk restaurant forbyr barn

En restaurant i Tyskland har sett seg lei på bråk og hyl, og tar grep for å gjøre restauranten roligere.

Restauranten, med det passende navnet «Omas Küche» - eller «Bestemors kjøkken», befinner seg på øya Rügen i Østersjøen. Restaurantsjef Rudolf Markl forteller at han tok avgjørelsen for at gjester ikke skal bli plaget av uregjerlige barn.

Markl sier han vil tilby gjestene sine «en rolig oase».

- Vi har tenkt på dette veldig lenge, sier han til avisa The Local.

Markl sier at forbudet ble satt i gang fordi foreldre ikke tok grep når barna ikke oppførte seg. For eksempel skal barn ha plaget andre gjester og revet bordduker fra bord, som igjen har ført til at det har blitt sølt drikke.

Han sier at forbudet ikke egentlig er rettet mot barna, men mot foreldrene, som ifølge ham «ikke lenger har kontroll på barna sine».

Forbudet kommer til å gjelde etter klokk 17, for barn under 14 år.

Markl hevder han har fått positive reaksjoner på avgjørelsen, med unntak av på Facebook, hvor han har fått flere kritiske kommentarer.

Markl er ikke den første som innfører barnefri restaurant. Ifølge Torsten Schäfer, talsmann for det tyske reiseforbundet German Travel Association, er det flere som har kommet med lignende bestemmelser.

- I Karibien kan for eksempel enhver hotellsjef bestemme hvorvidt bygningen egner seg for barn. På samme måte som det finnes familiehotell, finnes det også steder som spesialiserer seg på barnefrie ferier, forteller han The Local.

Markl tror likevel ikke det noe spesielle forbudet gjør at restauranten vil gå dårligere. Tvert imot mener han det kan lokke gjester som vil tilbringe en rolig kveld på restaurant. Han forteller The Local om en kollega som også driver restaurant på øya, som har tatt kontakt.

- Han sa at han har lurt på det samme i 22 år, men ikke hatt mot til å gjennomføre den. Jeg tror dette blir kjempebra, sier Markl.