Tysk sektmedlem drept under razzia i Den dominikanske republikk

Sekten var væpnet til tennene og havnet i timelang skuddveksling med politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En tysk mann ble i går skutt og drept i en langvarig og intens skuddveksling mellom politiet i Den dominikanske republikk og medlemmer av sekten Academy for Future Health (Akademi for framtidig helse), melder Der Spiegel.

Ytterligere to tyskere ble arrestert etter skuddvekslingen, som skal ha pågått i en time, etter at politiet prøvde å gjennomføre en razzia mot sektens tilholdssted i feriebyen Sosúa nord i øystaten. En av de pågrepne samt tre politifolk ble skadd.

Ifølge Bild fant politiet i huset en mengde våpen, deriblant pistoler, pumpehagler, armbrøster og automatgevær av typen M-16. En av de pågrepne tyskerne, en kvinne, var iført en skuddsikker vest.

Razziaen og skuddvekslingen var kulminasjonen av en langvarig strid mellom sekten, det lokale politiet og Interpol. Sekten, som skal være virksom i flere land, ledes av den karismatiske selvoppnevnte «doktoren» Peter Brunck, ifølge Domrep Magazin.

Ifølge sektens hjemmeside jobber de ut fra konspirasjonsteorier og tror på en «fullkommengjøring» av jorda når «sannheten» om ufoer - hvis eksistens bevisst skjules for offentligheten av verdens medier - kommer for en dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer