Tysk seriemorder sjekkes mot Espås-drapet

Politiet i Stranda etterlyste tysk mann etter drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke ble en 47 år gammel tysk langtransportsjåfør, Volker Eckart, arrestert. Han har innrømmet å ha drept fem kvinner i ulike europeiske land. Nå vil norsk politi sjekke om Eckart var i Geiranger da 20 år gamle Trude Espås ble drept.

- Det er naturlig at vi rutinemessig sjekker om denne mannen har vært i Geiranger i det aktuelle tidsrommet, sier lensmann i Stranda Jens-Arne Hessegjerde til Dagbladet.no.

Lensmannen forteller at politiet registrerte over fem tusen personer i Geiranger den 8. august da Trude Espås forsvant. Elleve dager senere ble hun funnet drept i en steinur.

Les alt om Trude Espås-saken her.

Etterlyste tysk mann

Nå ser politiet på muligheten for at den pågrepne tyske seriemorderen kan være den samme mannen som ble etterlyst i forbindelse med Espås-drapet.

- Vi etterlyste en tysktalende person. Han var en vi ønsket å komme i kontakt med. Han var ikke mistenkt, men vi vet at han var på det aktuelle stedet i det aktuelle tidsrommet, og at han henvendte seg til en dame i nærheten, sier Hessegjerde.

47 år gamle Volker Eckart har tilstått fem drap i Spania, Frankrike og Tyskland. Også i Sverige har politiet fattet interesse for seriemorderen, og de sjekker han opp mot drapet på Pernilla Hellgren i Falund i 2000, skriver Expressen

Samlet trofeer

TILSTÅTT DRAP: Den tyske langtransportsjåføren Volker Eckart har tilstått drap på fem kvinner. Nå vil politiet sjekke om han kan knyttes til Espås-drapet. Foto: Politiet
TILSTÅTT DRAP: Den tyske langtransportsjåføren Volker Eckart har tilstått drap på fem kvinner. Nå vil politiet sjekke om han kan knyttes til Espås-drapet. Foto: Politiet Vis mer

Felles for de kvinnene 47-åringen har drept er at de alle ble funnet nakne, kvalt og at han hadde tatt med seg trofeer fra ofrene.

Etterforskerne i Espås-saken har hele veien vært svært tilbakeholdne med å si noe om funn de gjorde på stedet der Espås lå død.

Heller ikke nå vil politiet gi flere opplysninger om tekniske funn den tyske seriemorderen kan sjekkes opp mot.

- Vi vil fremdeles ikke si noe om funn vi gjorde på stedet. Det er av etterforskningstaktiske grunner, sier lensmann Hessegjerde.

Tysk seriemorder sjekkes mot Espås-drapet