Tysk skip kapret av pirater utenfor Somalia

I samme område som norskeide Bow Asir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et tysk containerskip med 24 personer om bord er kapret av pirater utenfor kysten av Somalia.

Navnet på skipet og besetningen er så langt ikke blitt verifisert, melder Reuters.

Skipet ble kapret rundt 400 nautiske mil fra havnebyen Kismayu i Somalia; i samme område som den norskeide kjemikalietankeren Bow Asir ble tatt i slutten av mars, skriver NTB. 

- Vi tror det tyske skipet har 24 om bord. Vi forsøker å finne ut identiteten og navnet på skipet, sier Andrew Mwangura i East African Seafarers' Assistance Programme til Reuters.

En pirat sier til Reuters at de tidligere lørdag hadde et mislykket kapringsforsøk på et annet skip i området.

- Vi åpnet ild mot et skip nær Aden-gulfen, men stigen vår var for kort til at vi kunne klatre opp. Det greide å flykte. Vi var ni pirater i to speedbåter. Vi fryktet angrep fra krigsskipene, sier han, med referanse til de mange millitærskipene i området som skal beskytte mot kapringer.

Myndighetene sier det var et mislykket kapringsforsøk på et israelsk skip ved Aden-gulfen i går, melder nydailynews.com.

Omfattende problem

Somaliske pirater har angrepet over 100 skip det siste året, ifølge AFP.

Kjemikalietankeren Bow Asir, med den norske kapteinen Bjørnar Vågeng om bord, blir fortsatt holdt fanget av kaprerne etter de ble angrepet i internasjonalt farvann i slutten av mars.

Skipet var på vei fra Persiabukta til Mombasa i Kenya da de somaliske piratene fulgte etter tankeren i to mindre båter, noe som er en kjent taktikk.

Piratene benytter seg vanligvis av raske småbåter som sjøsettes fra et «moderskip», skriver Reuters. Når de kaprer fremmede skip fører de det til avsidesliggende kystbyer i Somalia i påvente av at løsepenger utbetales.

Det norske rederiet er forberedt på en langvarig prosess på minst fire til seks uker for å få frigitt skipet.

I januar ble den Saudi-Arbiske supertankeren Sirius Star, med 25 personer om bord, sluppet fri etter at en sum på 3 mill. dollar ble sluppet ned på dekk med fallskjerm.


Dagbladet.no kommer med mer.