Tysk smøring

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tysklands tidligere kansler Helmut Kohls politiske liv bølger fra de høyeste tinder og ned i de dypeste daler om dagen. Den ene dagen kan han lese i tyske aviser at han hadde blitt gjenvalgt til kansler uten videre om det hadde vært valg, og den neste står det i de samme avisene at han er anmeldt til politiet for smøring og skattesnusk.
  • I forbindelse med markeringen av Berlinmurens fall mottok Kohl, sammen med Mikhail Gorbatsjov og George Bush, både utmerkelser og omfavnelser. Kohl kom tilbake på toppen av meningsmålinger om tyske politikeres popularitet. Den 69 år gamle Kohl kunne til sin glede lese at det var særlig tysk ungdom som ønsket seg ham tilbake som kansler.

Tysk presse avslører nå at millioner av kroner havnet i kassa til Kohls parti, CDU, i forbindelse med salg av tyske stridsvogner til Saudi-Arabia. Kohl benektet i går at han kjente til bestikkelsen. Men den tyske Forbundsdagen oppretter nå et utvalg som skal granske saken, og Kohl må regne med å måtte møte her. Skittentøyvasken er i gang, og den vil ramme både Kohl og partiet hans.