SLIPPER MED REFS:  Den tidligere økononimisteren Wolfgang Clement slipper med en refs fra sitt parti SPD for en feide med en partikollega. I kveld bestemte de styrende organer i partiet at det ikke er nødvendig med en eksklusjon.  Foto: SCANPIX/REUTERS.
SLIPPER MED REFS: Den tidligere økononimisteren Wolfgang Clement slipper med en refs fra sitt parti SPD for en feide med en partikollega. I kveld bestemte de styrende organer i partiet at det ikke er nødvendig med en eksklusjon. Foto: SCANPIX/REUTERS.Vis mer

Tysk SPD-topp slipper eksklusjon

Eks-økonominister får refs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysklands tidligere økonomiminister Wolfgang Clement blir likevel ikke ekskludert fra det sosialdemokratiske regjeringspartiet SPD. Han slipper med refs for å ha frarådet velgerne å stemme på en SPD-kandidat.

SPD-veteranen sa tidligere i år at sosialdemokrater burde gi sin stemme til en annen statsministerkandidat enn Andrea Ypsilanti ved valget i delstaten Hessen.

Clement har senere gjort det klart at han nå beklager uttalelsen.

Denne beklagelsen blir møtt med tilfredshet innad i partiet, som ser fram til å kunne bilegge en lang og pinlig strid.

Mandag bestemte en partikomité at eksklusjonsvedtaket som partiets avdeling i delstaten Nordrhein-Westfalen fattet i juli i år, skal oppheves.

(NTB-DPA).