Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lastebil-angrepet i Berlin:

Tysk spesialpoliti skal ha gått til aksjon mot asylmottak i natt

Settes i sammenheng med gårsdagens massakre.

MASSAKRE: Det var i 20-tida mandag kveld at en stor svart lastebil kjørte inn i en folkemengde som var samlet til julemarked ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche på Breitscheidplatz vest i Berlin. Foto: DPA / NTB Scanpix
MASSAKRE: Det var i 20-tida mandag kveld at en stor svart lastebil kjørte inn i en folkemengde som var samlet til julemarked ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche på Breitscheidplatz vest i Berlin. Foto: DPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Innsatsstyrkene til det tyske politiet skal i natt ha gått gjennomført en aksjon mot et asylmottak ved flyplassen Tempelhof øst i Berlin.

Det melder den tyske avisa Die Welt.

Aksjonen skal ha blitt gjennomført rundt klokka 04.00 i natt, men Spezialeinsatzkommando (SEK), har ikke bekreftet at de har vært i aksjon i natt.

JULEMASSAKREN: En person er pågrepet for å ha kjørt en lastebil gjennom et julemarked i Berlin. Minst 12 mennesker ble drept og 48 skadd. Video: CNN Vis mer

På flyplassen, som er nedlagt, er det nå et asylmottak. Talsperson for asylmottaket, Sascha Langenbach, forteller Die Welt at fire unge menn ved som bor på mottaket ble avhørt av politiet, men at ingen av dem ble pågrepet eller arrestert.

12 drept

Det var i 20-tida mandag kveld at en stor svart lastebil kjørte inn i en folkemengde som var samlet til julemarked ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche på Breitscheidplatz vest i Berlin.

12 personer ble drept i det tysk politi antar var et terrorangrep. Ytterligere 48 personer er skadet, noen av dem alvorlig.

Én antatt gjerningsmann ble pågrepet en drøy kilometer fra åstedet, etter å ha stukket av. Gjerningsmannen skal være en asylsøker i begynnelsen av 20-åra, ifølge tyske medier, men dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Hvorvidt den mistenkte gjerningspersonen bodde på asylmottaket ved Tempelhof, vites heller ikke.

- TUSENVIS AV MENNESKER I GATENE: Utenriksreporter Asbjørn Svarstad forteller over telefon hvordan stemninga i Berlin er, og hva vi kan si så langt om hendelsen som skjedde mandag kveld, 19. desember, da en lastebil kjørte inn i en folkemengde og drepte minst ni personer. Video: Storyful / CNN Vis mer

Funnet død i bilen

Én annen person, en polsk statsborger, ble funnet død i lastebilen.

Lastebilen hadde selv polske skilter og tilhørte et polsk firma. Eieren av lastebilen sier at det var fetteren hans som kjørte bilen. Fetteren, en 37 år gammel polsk mann, har ikke gitt livstegn fra seg siden han var i kontakt med kona mandag klokken 16.

Politiet har så langt ikke bekreftet noe annet enn at den døde personen i lastebilen var en polsk statsborger.

Tysk politi skrev mandag kveld på Twitter på at bilen ble stjålet fra en byggeplass i Polen og at den var lastet med stålbjelker.

Men ifølge Der Spiegel sier sjefen for transportfirmaet som eier lastebilen at sjåføren var på vei fra Italia til Berlin.

UD undersøker

Det norske utenriksdepartementet jobbet mandag kveld med å finne ut om noen nordmenn er berørt av det antatte angrepet.

- Vi undersøker nå gjennom ambassaden vår i Berlin, sier underdirektør Kristin Enstad i Utenriksdepartementet til NTB.

Ifølge tysk politi er både utenlandske turister og tyskere rammet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!