Tysk tabloidavis til grekerne: - Velger dere denne mannen, velger dere undergangen

Når supertabloide Bild skriver brev til grekerne blir det ikke pent.

POPULÆR POPULIST: Alexis Tsipras leder det greske venstreradikale partiet Syriza. Han blir kalt en noksagt av den tyske tabloidavisa Bild, som advarer mot «katastrofe» om Tsipras blir valgt. Foto: AFP/LOUISA GOULIAMAKI/NTB Scanpix.
POPULÆR POPULIST: Alexis Tsipras leder det greske venstreradikale partiet Syriza. Han blir kalt en noksagt av den tyske tabloidavisa Bild, som advarer mot «katastrofe» om Tsipras blir valgt. Foto: AFP/LOUISA GOULIAMAKI/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tysklands største tabloidavis Bild publiserte i går et brev til greske velgere, der avisen på vegne av Tyskland truer med katastrofe om ikke sentrumspartiene vinner dagens parlamentsvalg i Hellas.

«Dere kan kun velge mellom smertelig fornuft og fullstendig undergang», skriver avisen. Brevet er undertegnet «BILD».

Avisen har et opplag på nesten fire millioner eksemplarer, og blir daglig lest av over ti millioner tyskere.

Angriper venstreradikaler I det forrige parlamentsvalget den 6. mai i år, fikk venstresidepartiet Syriza 17 prosent av stemmene, nok til å blokkere dannelsen av en styringsdyktig majoritetsregjering. Etter flere ukers dragkamp ble nyvalg skrevet ut, og i dag går altså grekerne til urnene igjen.

Radikale partier på begge sider av det politiske spekteret - fra kommunister til nynazister - har hatt fremgang på meningsmålingene siden det forrige valget i mai. På tross av at det nynazistiske partiet Ny Daggry fikk nesten 7 % av stemmene i forrige valg, er ikke frykten for ekstrempartiene spesielt stor.

Det er det venstreradikale Syriza, ledet av den karismatiske Alexis Tsipras, som skremmer tyskerne. Tsipras og partiet hans har vokst enormt i popularitet parallellt med at EU har pålagt Hellas stadig tøffere spartetiltak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer