<strong>- IRRITERT:</strong> Anders Behring Breiviks smiger overfor «kjære søster Beate» Zschäpe ble mottatt med irritasjon, ifølge et politivitne. Foto: DAGBLADET, NTB SCANPIX
- IRRITERT: Anders Behring Breiviks smiger overfor «kjære søster Beate» Zschäpe ble mottatt med irritasjon, ifølge et politivitne. Foto: DAGBLADET, NTB SCANPIX Vis mer

Tysk terrortiltalt nazist irritert over støttebrev fra Breivik

«Kjære søster Beate» ble ikke det minste lykkelig over smigeren fra nordmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Nynazisten Beate Zschäpe (38) fikk støttebrev fra den norske terroristen Anders Behring Breivik. I brevet kalte han henne «kjære søster Beate».

Under dagens rettsforhandlinger i München - der den tyske kvinnen står tiltalt for ti drap, to bombeangrep og 15 overfall og ran, hovedsakelig mot innvandrere - kom det fram at hun slett ikke satte pris på Breiviks smiger.

Utflukt En tysk kriminalkommissær fortalte retten nå i formiddag om en transport som han den 25. juni 2012 deltok på sammen med en kollega. Beate Zschäpe hadde fått innvilget tillatelse til et møte med mora og bestemora si. Derfor ble hun fraktet til fengslet i Gera - ikke langt unna familiens hjemsted.

De to politietterforskerne ble med på den fire timer lange kjøreturen i en VW Transporter med mørke vinduer. Etter en overnatting i det lokale fengslet gikk ferden neste dag tilbake til Köln.

Håpet var at dette avbruddet i fengselsrutinene skulle få Zschäpe til å løfte litt på sløret.  Hun har til nå holdt konsekvent kjeft i alle avhør.  

Tunga på glid Kriminalkommissæren, i tysk presse kalt Rainer B. (57), fortalte at Zschäpe åpenbart satte pris på få å se seg omkring i Köln, at hun begynte å pludre om både den forestående rettssaken, og at hun var veldig misfornøyd med advokatene sine.

Da Rainer spurte henne direkte om hva hun synes om innholdet i brevet som Anders Behring Breivik hadde skrevet til henne, forsøkte den terrortiltalte kvinnen å avfeie hele greia med at hun selv aldri hadde mottatt denne skrivelsen.

Rainer var imidlertid overbevist om at hun på dette tidspunktet hadde fått utlevert Breiviks brev, som i første omgang var blitt fanget opp av brevkontrollen og holdt tilbake av domstolen.  

Seinere på formiddagen kom en av bistandsadvokatene på nytt inn på det famøse brevet. Han ville vite helt konkret hvordan Beate Zschäpe hadde reagert.

- Jeg hadde inntrykk av at hun irriterte seg over brevet. Og hun spurte åpenbart seg selv hva meningen med dette skulle være, svarte politivitnet.  

Store ord Det var - som vanlig - store ord og fett flesk på menyen, når den selvutnevnte terrorprofeten skrev et tre siders brev fra Ila fengsel 7. mai i fjor.  

«Kjære søster Beate», skriver Breivik, og håper at hun forstår engelsk. Han har gode råd å by på, i tilfelle «bevisbyrden skulle bli så trykkende at du blir dømt». Da er tidspunktet kommet hvor hun må utnytte situasjonen til å gjøre sine politiske motiver kjent.

«Når dette kommer ut, inntar du rollen som en modig helt fra den nasjonalsosialistiske motstanden som faktisk har gjort og ofret alt for stoppe islamiseringen og multikulturaliseringen av Tyskland», spår Breivik.  

«Beate, jeg håper at du blir frikjent, men skulle du bli dømt, så håper jeg at du er villig til å korrespondere med meg. Som du kanskje er klar over, kommer jeg til å bli i fengsel for resten av mitt liv - eller i hvert fall til dette regimet en gang i framtida er skiftet ut», skriver Breivik og hekter på et smiletegn.  

«Vi er begge martyrer» «Vi to er blant de første regndråpene som varsler at en voldsom og rensende storm er på vei mot Europa», fantaserer Anders Behring Breivik, før han spår seg selv - og Beate Zschäpe - ei strålende framtid i historiebøkene:

«I løpet av de kommende årtiene vil flere og flere europeere få opp øynene for vårt offer. Vesteuropeiske fengsler vil bli fylt opp med slike antikommunistiske/antimuslimske frihetskjempere som oss. De kostbare kulturmarxistene og multikulturalistene kommer til slutt å utløse denne europeiske kulturkrigen», skriver han.

«De har faktisk allerede tapt, de vet det bare ikke ennå, fordi multikulturalismen i virkeligheten er en selvutslettende ideologi. Vi er begge martyrer for den konservative revolusjonen, og du burde være ekstremt stolt av offeret og innsatsen din. (smiletegn)»

«Vit at ditt offer blir feiret av titusener av kulturkonservative i Nord-Europa», skriver Breivik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer