Arbeidere ved et laboratorium i Ungarn granske agurker for E. coli-smitte. Minst 2500 personer er blitt alvorlig syke i utbruddet. Foto: REUTERS/Laszlo Balogh/SCANPIX
Arbeidere ved et laboratorium i Ungarn granske agurker for E. coli-smitte. Minst 2500 personer er blitt alvorlig syke i utbruddet. Foto: REUTERS/Laszlo Balogh/SCANPIXVis mer

Tysk toåring død av E. coli-infeksjon

Den hittil yngste som har omkommet i epidemien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EHEC-bakterien, som etter alt å dømme stammer fra bønnespirer dyrket i Nord-Tyskland, har tatt livet av minst 36 mennesker, hvorav en svenske og resten tyskere. Nesten 2.500 er ifølge Verdens helseorganisasjon blitt syke, mange av dem alvorlig.

Tirsdag kunne en tysk professor og politiker opplyse at 100 tyskere trenger ny nyre eller må gå i dialysebehandling resten av livet som følge av de alvorlige komplikasjonene som den farlige bakterien gir.

Karl Lauterbach, som er politiker for det tyske sosialdemokratiske partiet SPD, rettet tirsdag kraftig kritikk mot hvordan tyske myndigheter har håndtert utbruddet. Han mener at varslingssystemet har vært altfor langsomt og byråkratisk og spår at det vil komme flere utbrudd framover.

- EHEC-bakterien er i fremmarsj over hele verden. I Tyskland vil vi også få flere tilfeller framover, sier Lauterbach til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Toåringen som nå er død av bakterien, kom fra byen Celle i delstaten Niedersachsen. Fram til tirsdag hadde epidemien ikke ført til dødsfall blant folk under 20 år.

Etter å ha blitt smittet, fikk toåringen både nyresvikt og nedbryting av røde blodceller.

Guttens far og ti år gamle bror ble også smittet, men begge er på bedringens vei, ifølge helsemyndighetene i familiens hjemby.

(NTB)