SPILTE PÅ MOBILEN: En mann i 40-årene er siktet for uaktsomt drap etter at han spilte på mobilen på jobb. Toglederen endte opp med å gi feil signal til to passerende tog, slik at togene havnet på samme spor og kolliderte. Video: Reuters / NTB Scanpix. Foto: Peter Kneffel / EPA / NTB ScanpixVis mer... Vis mer Vis mer

Togleder innrømmer skyld for togkrasj

Tysk togleder spilte spill på mobilen og ga feil signal. Tolv mennesker døde

To passasjertog kolliderte i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tolv mennesker døde og 89 ble skadd da to passasjertog kolliderte i den sørtyske byen Bad Aibling i februar. I retten innrømmer den 40-årige toglederen å ha forårsaket ulykken fordi han spilte spill på mobilen, melder Bayrischer Rundfunk.

- Jeg vet at jeg bærer stor skyld. Jeg vil si at dere er i tankene mine, og ønsker at dere kan bearbeide dette. Jeg vet jeg ikke kan gjøre om på det som er skjedd, men ønsker ingenting mer enn det, sa toglederen i retten, henvendt til ofrene.

SKJULER ANSIKTET: Den 40-årige toglederen skjuler ansiktet for kameraene i retten. Foto: Peter Kneffel / EPA / NTB Scanpix
SKJULER ANSIKTET: Den 40-årige toglederen skjuler ansiktet for kameraene i retten. Foto: Peter Kneffel / EPA / NTB Scanpix Vis mer

En rekke feil

På tross av at det er forbudt, spilte 40-åringen fantasy-spillet «Dungeon Hunter 5» på mobilen mens han var på vakt. Det førte til at han ga feil signal, slik at de to togene havnet på samme spor og kolliderte, ifølge Der Spiegel.

Et sikkerhetssystem som skal hindre ulykker av denne typen, er på plass på strekningen, men på grunn av mobilspillingen koblet toglederen ut dette. Og da han prøvde å advare lokførerne, trykte han på feil knapp.

Michael P. er tiltalt for uaktsomt drap og legemsbeskadigelse, og risikerer fem års fengsel dersom han blir funnet skyldig av tingretten i den bayerske byen Traunstein.

Ønsker svar

Advokat Peter Dürr, som representerer flere av de fornærmede i saken, tror 40-åringens tilståelse er taktisk, siden de faktiske omstendighetene allerede er fastslått.

- Det virkelig sentrale spørsmålet forblir ubesvart: Hvor intensivt spilte han på mobilen på dette tidspunktet, og i hvilken grad ble han distrahert? spurte advokaten i retten.

Det var først da etterforskerne gikk igjennom toglederens mobil, at de kom over at han hadde spilt «Dungeon Hunter 5» på jobb.

En dom i saken skal etter planen falle 5. desember.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer