Togleder innrømmer skyld for togkrasj

Tysk togleder spilte spill på mobilen og ga feil signal. Tolv mennesker døde

To passasjertog kolliderte i februar.

SPILTE PÅ MOBILEN: En mann i 40-årene er siktet for uaktsomt drap etter at han spilte på mobilen på jobb. Toglederen endte opp med å gi feil signal til to passerende tog, slik at togene havnet på samme spor og kolliderte. Video: Reuters / NTB Scanpix. Foto: Peter Kneffel / EPA / NTB ScanpixVis mer... Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tolv mennesker døde og 89 ble skadd da to passasjertog kolliderte i den sørtyske byen Bad Aibling i februar. I retten innrømmer den 40-årige toglederen å ha forårsaket ulykken fordi han spilte spill på mobilen, melder Bayrischer Rundfunk.

- Jeg vet at jeg bærer stor skyld. Jeg vil si at dere er i tankene mine, og ønsker at dere kan bearbeide dette. Jeg vet jeg ikke kan gjøre om på det som er skjedd, men ønsker ingenting mer enn det, sa toglederen i retten, henvendt til ofrene.

En rekke feil

På tross av at det er forbudt, spilte 40-åringen fantasy-spillet «Dungeon Hunter 5» på mobilen mens han var på vakt. Det førte til at han ga feil signal, slik at de to togene havnet på samme spor og kolliderte, ifølge Der Spiegel.

Et sikkerhetssystem som skal hindre ulykker av denne typen, er på plass på strekningen, men på grunn av mobilspillingen koblet toglederen ut dette. Og da han prøvde å advare lokførerne, trykte han på feil knapp.

Michael P. er tiltalt for uaktsomt drap og legemsbeskadigelse, og risikerer fem års fengsel dersom han blir funnet skyldig av tingretten i den bayerske byen Traunstein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer