Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tysk turist tatt av skred ved Haugastøl - funnet i live

Betydelig skredfare fra Hardanger til Nord-Troms.

LETEAKSJON I DÅRLIG VÆR_: Nødetatene ved Høugastøl bom på RV 7 etter at en utenlandsk turist er tatt av et snøskred vest for Haugastøl. Dårlig vær hindrer redningsmannskaper i å fly inn.
Foto: Statens vegvesen, NTB Scanpix.
LETEAKSJON I DÅRLIG VÆR_: Nødetatene ved Høugastøl bom på RV 7 etter at en utenlandsk turist er tatt av et snøskred vest for Haugastøl. Dårlig vær hindrer redningsmannskaper i å fly inn. Foto: Statens vegvesen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske turisten som ble tatt av et snøskred vest for Haugastøl tidligere i dag, er funnet i live, opplyser politiet på Twitter.

Det var seks tyske turister som befant seg i området da skredet ble tatt. En av disse ble tatt av raset, opplyste politiet tidligere onsdag. Dårlig vær i området hindret redningsmannskaper i å fly inn.

To luftambulansehelikoptre har prøvd å komme seg inn til området, men har måttet snu på grunn av uværet. Et Sea King redningshelikopter fra Sola rykket ut for å gjøre et nytt forsøk.

- Vi har ikke lyktes å fly mannskap eller hunder inn på grunn av de ekstreme forholdene og svært dårlig vær i området. Vi har lyktes å få inn en snøscooterpatrulje inn til området hvor raset gikk, og mannskapene venter på tilbakemelding fra dem, sa redningsleder Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB tidligere i dag.

Uværet førte også til problemer med kommunikasjonen mellom scooterpatruljen og politiet.

Nødetater og redningsmannskap rykket ut til stedet, ifølge politiet i Buskerud.

Bergensbanen ble åpnet igjen klokka 14.20. Den ble stengt mellom Finse og etter anmodning fra politiet på grunn av leteaksjonen.

Haugastøl ligger mellom Hallingskarvet og Hardangervidda. Skredet skal ha gått øst for Gråskallen.

Det er betydelig snøskredfare i nesten hele landet nå, ifølge Varsom.no. Snøbyger og mye vind har gitt krevende forhold i nesten hele landet.

Snøskredvarslingen anbefaler folk om å unngå alt skredterreng. Fra Hardanger i sør til Nord-Troms i nord er det nå faregrad 3, betydelig snøskredfare.

Det dårlige været stenger onsdag også en rekke fjelloverganger i Sør-Norge.

55 elever evakuert

55 personer, de fleste elever fra Lørenskog videregående skole, ble evakuert etter at det gikk et snøskred der de skulle sove ute ved Ål i Hallingdal natt til onsdag.

Ingen kom til skade.

- De skulle etter planen sove i snøhule, men så har en snøskavl kollapset, forklarer operasjonsleder Tom Richard Jansen i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

(Dagbladet/NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media