Tysk ubåt skadd under øvelse i Norge

Den tyske ubåten «U36» var involvert i en hendelse i forbindelse med en øvelse utenfor Bergen i Norge i går morges.

PÅ ØVELSE I NORGE: Den tyske ubåten «U36», her avbildet på vei til Norge i januar, var onsdag morgen involvert i en hendelse utenfor Haakonsvern. Foto: Carsten Rehder/dpa
PÅ ØVELSE I NORGE: Den tyske ubåten «U36», her avbildet på vei til Norge i januar, var onsdag morgen involvert i en hendelse utenfor Haakonsvern. Foto: Carsten Rehder/dpa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge den tyske avisa Der Spiegel skal ubåten ha gått på grunn da den var på vei ut fra Haakonsvern. Ifølge avisa ble ubåten skadd i hendelsen, som bekreftes av det tyske sjøforsvaret.

Ivar Moen, oberstløytnant og talsmann ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH), bekrefter overfor Dagbladet at det har vært en hendelse, men avviser at ubåten har gått på grunn.

- Det har vært en mindre hendelse i går morges. Det var helt udramatisk. Ubåten har ikke gått på grunn, men det har vært en hendelse i forbindelse med at ubåten har vært på øvelse i Norge i 14 dager. Øvelsen ble avsluttet i natt, i henhold til planen, sier Moen.

- Undersøker skadene

Ifølge Der Spiegel kom ubåten til Norge for en øvelse i januar 2019, og «U36» skal nettopp ha kommet ut av en lang reparasjon.

Avisa skriver at en dykker skal ha blitt sendt ned for å undersøke skadene, og at myndighetene nå går gjennom videoopptak fra dykkerens kamera.

Moen ved FOH opplyser at han ikke kan uttale seg om hendelsesforløpet, eller det videre arbeidet, og viser til tyske myndigheter for videre kommentar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer