Tyske anarkister skulle drepe politi

Tyske anarkister skulle skyte en politimann som hevn etter at politiet løsnet skudd og skadda flere demonstranter i Göteborg. Politiet tok informasjonen så alvorlig at den nasjonale innsatsstyrken ble satt inn i jakten på tyskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk opplysningene fra en av politiets infiltratører. Vedkommende overnattet sammen med den anarkistiske gruppen på Schillerska gymnasiet i Göteborg, skriver Expressen.

Politiets første arrestasjonsforsøk ble mislykket fordi aktivistene forsvant til Järntorget. Der ble det arrangert en ulovlig, men fredelig markering mot politivold.

- Vi fikk informasjon om bevæpnete tyskere, hvorav en hadde flere våpen på seg. Det skal ha vært flere revolvere og pistoler. Informasjonen vår var svært troverdig. Vi ble tvunget til å reagere raskt, sier politimester Håkan Jaldung i Göteborg til avisa.

I løpet av kort tid hadde 500 opprørspoliti omringet og sperret torget. Verken demonstranter eller tilfeldige restaurantgjester fikk forlate område uten å ha blitt undersøkt av politiet. Tyskerne unnslapp politiet på ny, sannsynligvis på grunn av en polititabbe. Et hundretalls demonstranter fikk gå rett ut av torget, fordi en politibetjent ikke fikk melding om hva han skulle gjøre.

Først etter tre timer slapp politiet jerngrepet rundt Järntorget.

Gikk kjøkkenveien?

Like etter politiaksjonen på Järntorget, fikk politiet opplysninger om at tyskerne befant seg på en av torgets restauranter. Heller ikke nå klarte politiet å anholde anarkistene. Politiet mener at de kan ha forsvunnet til en åpen sidegate gjennom kjøkkendøra på restauranten.

Natt til søndag forsøkte politiet å gjøre en lynaksjon mot Schillerska gymnasiet i håp om at tyskerne fortsatt overnattet på skolen. Flere hundre demonstranter ble vekket av svartkledde innsatsstyrker med automatvåpen. Ungdommene ble tvunget til å legge seg på bakken utenfor skolen, mens en politimann skrek: «Ä r du svensk?».

Dramatisk

- Vi hadde det travelt, så det ble litt dramatisk. Men de som var der hadde jo valgt å bo sammen med terrorister, sier politimester Håkan Jaldung.

På tross av at 500 politimenn og den nasjonale innsatsstyrken mot terrorisme jaktet på tyskerne, lyktes det ikke å anholde noen av dem.