Tyske arbeidere utløste Svinesund-aksjon

To timers politiaksjon med biler, båter og helikopter da tre personer ble sett øverst på den nye broa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se webkamera fra brua her

(Dagbladet.no): Politiet trodde det var basehoppere som sto klare til å hoppe 91 meter over vannflata og slo full alarm i 17-tida. Båter ventet i fjorden, norsk og svensk politi sto klare på brua og over fløy politihelikopteret fram og tilbake uten å se snurten av personene som hadde gjemt seg inne i brukonstruksjonen.

- Nå viser det seg at det hele var en gedigen multinasjonal misforståelse. Svenske veimyndigheter hadde ansatt tre tyske alpinklatrere til å utføre impregneringsarbeid på brua uten å varsle politiet, sier operasjonsleder Bjørn Paulsen ved Østfold politidistrikt.

Så nyhetene på tv

Klokka 19.15 ble saken avklart etter at veimyndighetene hadde sett på svenske nyheter om storaksjonen på grensa. Brua var stengt for trafikk i begge retninger, og store politiressurser var satt inn.

- Vi har pratet med arbeidslederen og avblåst aksjonen. Vi ser det humoristiske i det, men det er veldig dumt at de unnlot å melde fra. Særlig med tanke på den store ressursbruken aksjonen medførte. Vi vil følge opp saken, og noen må svare for dette, sier Paulsen til Dagbladet.no.

Det var en bilist som oppdaget mennene på vei opp den nye broa og tilkalte politiet. Alle førsøk på å kontakte de antatte basehopperne mislyktes, og politiet planla å vente dem ut. De tok ikke sjansen på å sende noen opp etter dem, og alle fluktveier var sperret da beskjeden kom om at aksjonen kunne avblåses.

MONUMENT:</B> Det er bare noen måneder siden brua mellom Norge og Sverige ble offisielt åpnet. Ifølge Svinesund.no er brua 704 meter lang og har et buespenn på nesten 248 meter. Det høyeste punktet er 91,7 meter over vannet.
POPULÆR BRU: Det er ikke bare bilistene som gleder seg over den nye brua over til søta bror. Også basehoppere og andre som liker spesielle utfordringer, liker den nye brua. Men i dag var det arbeidere på ferde.