Tyske asylmottak i lys lue

Tyske asylsenter står i lys lue og asylsøkere angripes med stein og flasker. Angela Merkel må nå tåle kritikk for å svikte flyktningene.

Foto: EPA / NTB Scanpix
Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): I helga brant det nye asylsenteret i Weissach am Tal utenfor Stuttgart. Eiendommen var pusset opp til i nærmeste framtid å ta imot flyktninger. Natt til tirsdag sto en turnhall i Nauen utenfor Berlin i lys lue og politiet bekrefter at det dreier seg om brannstiftelse.

I løpet av få dager skulle 130 flyktninger få midlertidig tak over hodet der. Disse to tilfellene kommer på toppen av en lang rekke tilsvarende saker i løpet av året.

Overfaller flyktninger I byen Heidenau ble busser med flyktninger som kom for å flytte inn på et lokalt senter, overfalt med tomflasker og skjellsord fra høyreekstremistiske demonstranter - hvorav flere var vanlige folk som hadde med seg småunger.

Utover kvelden eskalerte situasjonen, og de par håndfullene med politifolk på stedet ble kjeppjaget gjennom gatene. 

Dagen etterpå gjentok det samme seg - fordi politiet fremdeles var tallmessig for svake. Først mandag reagerte storpolitikken i Berlin, da SPD-formann og visekansler Sigmar Gabriel reiste til Heidenau. 

- Det er snakk om pakk som hører hjemme bak lås og slå, uttalte han til et samlet pressekorps.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.