Tyske biskoper bøyer seg for paven i abortstrid

MAINZ (NTB-Reuters-DPA): Tysklands romersk-katolske biskoper bøyer seg for pave Johannes Paul IIs ordre om å slutte å utstede såkalte rådgivningssertifikater til kvinner som vil søke abort. Paven mener landets katolske kirke har inntatt en mildest talt tvilsom holdning i den tyske abortstriden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det katolske kirkemøtet i Mainz avsluttet i formiddag et to dager langt møte der de vedtok at kirkens rådgivningsentre for gravide kvinner rundt om i landet vil fortsette sitt arbeid. Men de vil slutte å dele ut de omstridte rådgivningssertifikatene.

Bekreftelse

Sertifikatene er en bekreftelse på at kvinnene har vært gjennom den lovfestede rådgivningen som må til før en abortsøknad kan innvilges.

 Til sammen fins det rundt om i Tyskland 1685 rådgivningssentre som kan utstede slike papirer, og 264 av dem drives av den katolske kirken.

  Utenriksminister Klaus Kinkel har oppfordret kirken til ikke å foreta seg noe som kan gjøre situasjonen for kvinner som opplever en uønsket graviditet enda mer vanskelig.

Et absolutt nei

Men paven mener at kirkens lære tilsier et absolutt nei til abort, og at kirken derfor må slutte med sertifikatene.

  Også andre politikere, både på regjeringshold og i opposisjonen, har bedt kirken fortsette sin virksomhet som del av den statlige abortordningen.

 Etter et to dager langt møte bak lukkede dører i Mainz, fant de katolske kirkene likevel ut at pavens ord måtte veie tyngst.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer