- Tyske bobilturister blir vel det neste

I ettermiddag krever visepresident Carl I. Hagen at afghanerne utenfor Stortinget blir fjernet umiddelbart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nå er tålmodigheten definitivt slutt for visepresident Carl I. Hagen (Frp). I ettermiddag legger han fram forslag når Stortingets presidentskap møtes klokka 14.30 om at politiet umiddelbart fjerner de demonstrerende afghanerne som har slått leir foran Stortinget.

- Dette burde politiet ha ordnet for lengst. Nå foreslår jeg at Stortinget umiddelbart legger fram et skriftlig krav til politiet om å ordne opp, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.no.

- Får du med presidentskapet på et slikt vedtak?

- Det vil ettermiddagen vise. Så vidt jeg har fått vite møter fire av presidentskapets medlemmer i dag, og da er vi beslutningsdyktige, sier Hagen.

Stortingets direktør Hans Brattestå opplyser at stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap)kommer på møtet i presidentskapet sammen med visepresident Carl I. Hagen og medlemmene Berit Brørby (Ap) og Inge Lønning (H).

Ågot Valle (SV) og Ola Lånke (Krf) er på reise.

- Bobiler neste

Carl I. Hagen hevder som eksempel at Fremskittspartiets Ungdom (Fpu) ville ha vært fjernet av det samme politiet i løpet av et kvarter hvis de hadde gjennomført en ulovlig demonstrasjon utenfor Stortinget.

 - BØR FJERNES UMIDDELBART:  Politiet skulle ha ryddet opp for lenge siden, mener Stortingets visepresident Carl I. Hagen.
- BØR FJERNES UMIDDELBART: Politiet skulle ha ryddet opp for lenge siden, mener Stortingets visepresident Carl I. Hagen. Vis mer

- Og nå har vi i flere dager vært vitne til en demonstrasjon fra folk som ikke en gang har lov til å være i landet. Det neste blir vel at tyske bobilturister får slå seg til her, tordner Carl I. Hagen.

Stortingsdirektøren hadde i går et møte med talsmannen for de demonstrerende afghanerne, Zakir Athari.

- Jeg anmodet på vegne av grunneier Stortinget om at aksjonen blir avblåst innen onsdag morgen. Vi hadde et ryddig og ordentlig møte på alle vis. Vi har ennå ikke fått noen respons på vår anmodning om at leiren blir flyttet, men det hadde vi heller ikke ventet. Saken står ikke på den ordinære dagsordenen til Stortingets presidentskap i ettermiddag, men det er ikke overraskende om temaet blir tatt opp, sier Brattestå til Dagbladet.no.

TAR OPP I ETTERMIDDAG: Visepresident Carl I. Hagen ber i ettermiddag Stortingets presidentskap om å fatte formelt vedtak om politiassistanse mot demonstrerende afghanere.