ANGREP MOT MOSKE:  Det har vært en rekke angrep mot moskeer og asylmottak i Tyskland. Denne moskeen ble angrepet i Berlin i august i fjor. Foto: Paul Zinken / Epa / Scanpix
ANGREP MOT MOSKE: Det har vært en rekke angrep mot moskeer og asylmottak i Tyskland. Denne moskeen ble angrepet i Berlin i august i fjor. Foto: Paul Zinken / Epa / ScanpixVis mer

- Tyske ekstremister ville angripe moskeer og asylmottak med spikerbomber

Ville bombe moskeer og asylmottak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppen som er mistenkt for terrorplaner mot moskeer og asylmottak i Tyskland, ville bruke hjemmelagede spikerbomber i angrepene, melder Der Spiegel.

Fire medlemmer av den høyreradikale gruppen som kaller seg Oldschool Society, ble pågrepet tidligere denne uka på ulike steder i Tyskland.

Det tyske tidsskriftet skriver at ekstremistene under razziaen ble tatt med totalt tre kasser hjemmelagede eksplosiver. De terrormistenkte tyskerne har i avhør forklart at de planla å møtes 8. mai i den østtyske byen Borna i Sachsen for å gjennomføre «et par handlinger», ifølge Spiegels politikilder.

Deltakerne hadde avtalt å ta med seg «svarte, nøytrale klær» til møtet, som skulle finne sted i et kolonihageanlegg ikke langt fra en flyktningbolig.

Ekstremistgruppen Oldschool Society havnet første gang på tyske etterretningstjenesters radar i august 2014.

Den siste tiden har Tyskland opplevd flere attentat mot asylsentre.
(NTB)