Tyske fiskere klamret seg til kantret båt i 13 timer

Kantret vest for Averøya i Møre og Romsdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre tyske fritidsfiskere fikk en kald og dramatisk 17. mai da småbåten deres kantret vest for Averøya i Møre og Romsdal. Først etter nærmere 13 iskalde timer ble de reddet.

Fritidsfiskerne ble meldt savnet da de ikke kom i land til avtalt tid 17. mai, opplyser redningsleder Børge Galta ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Adresseavisen.

Redningsskøyta Erik Bye, en kystvaktbåt og et Sea King -helikopter ble satt inn i letingen, og i 23-tiden søndag kveld meldte Erik Bye at mennene var funnet og tatt med til land i Kristiansund.

Ifølge redningsselskapet kantret de alt søndag morgen og klamret seg til kjølen av den lille båten i nærmere 13 timer.

- De var veldig nedkjølte og hadde vanskelig for å bevege seg. De var også slitne og sultne etter å ha sittet på kjølen siden klokken 9.15 da de kantret. De fikk tepper og vi fikk varmet dem opp med utstyr som vi har om bord. En lege fra Sea King-helikopteret tok også en ekstra sjekk av dem. De er nå brakt til sykehus, forteller maskinsjefen på redningsskøyta, Remi Storebø.

De tre tyskerne hadde redningsvester og var i tillegg godt kledd med varmekjeledresser og ullklær, noe som trolig bidro til det endte godt.

(NTB)