- Tyske fiskere måtte svømme i land etter at båten deres sank etter å ha blitt påkjørt

Ble påkjørt med vilje fordi de fisket for nært et oppdrettsanlegg, mistenker politiet. Båtføreren forklarer han ville veilede turistene.

SKAL HA BLITT RENT I SENK: Dette er båten som sank etter at den skal ha blitt rent i senk. Fire tyske turister måtte svømme i land da båten ders sank. Foto: Haugaland og Sunnhordland politidistrikt
SKAL HA BLITT RENT I SENK: Dette er båten som sank etter at den skal ha blitt rent i senk. Fire tyske turister måtte svømme i land da båten ders sank. Foto: Haugaland og Sunnhordland politidistriktVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Vet du noe om denne saken? Kontakt Dagbladet på 24 00 00 00, SMS/MMS 2400 eller e.post 2400@db.no

(Dagbladet): En båt tilhørende et fiskeoppdrett i Skånevik i Etne kommune i Hordaland skal ha kjørt på en båt med fire tyske turister, slik at båten sank og de måtte svømme i land. De fire fisket nært et oppdrettsanlegg.

Politiet fikk inn melding om hendelsen klokken 16.15 tirsdag ettermiddag.

Fire tyske turister De fire tyske turistene i alderen 50-70 år var ute og fisket i en 20 fots trebåt da en stålbåt skal ha kjørt inn i dem med vilje, ifølge Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

- De forklarer at de ble påkjørt med vilje. De forklarer at de ble påkjørt midtskips av stålbåten, så bakket den og stakk av. Hadde det ikke vært med vilje ville vel båten stoppet og hjulpet til? Vi har funnet stålbåten nå og skader på den er forenlig med en påkjørsel noe som underbygger turistenes historie, sier operasjonsleder Jarle Utne-Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.

Turistene har forklart at båten begynte å ta inn vann etter påkjørselen, og at den sank før de nådde land og måtte legge på svøm den siste biten.

- De har opplevd påkjørselen som svært dramatisk, melder politiet i sin operasjonslogg.

Utne-Reitan sier til Dagbladet at de snakker med føreren av stålbåten i kveld.

- Vi baserer hendelsesforløpet foreløpig på tyskernes forklaring. De fisket for nære oppdrettsanlegget og trolig dreier dette seg om fortvilet oppdrettseier- eller ansatt som har reagert på det, noe man kan forstå. Men reaksjonen hans igjen er veldig vanskelig å forstå, sier operasjonslederen.

Ifølge Fiskedirektoratet er det ikke lov å fiske nærmere enn 100 meter, eller ferdes nærmere enn tjue meter fra et oppdrettsanleggs ytterpunkter.

Erkjenner kontakt Politiet har i kveld avhørt båtføreren av stålbåten.

- Han erkjenner at det har vært en kontakt mellom båtene, men hendelsesforløpet utover det er ikke samsvarende mellom partene, sier Utne-Reitan til Dagbladet.

Operasjonslederen sier de nå skal avhøre partene mer grundig før tar ytterligere stilling i saken. Ingen er siktet i saken. Politiet bekrefter at føreren av båten er tilknyttet oppdrettsanlegget.

- Han forklarer at han nærmet seg turistene for å gi dem veiledning om at de ikke kunne fiske der. Det samsvarer ikke med turistenes forklaring og vi skal nå finne ut hva som har skjedd her, sier operasjonslederen.

Båten eies av Alsaker Fjordbruk, bekrefter samfunnskontakt i firmaet Over Gjerde.

- Jeg har snakket med båtføreren. Han har også gitt sin versjon til politiet. Utover det har vi ingen ytterligere kommentarer, sier Gjerde.

Politiet mistenker ikke båtpromille fra noen av partene i saken.

ERKJENNER KONTAKT: Føreren av denne båten erkjenner å ha vært borti den andre, men ikke at han kjørte på den med vilje. Han har forklart til politiet at han ønsket å veilede turistene da de fisket for nære oppdrettsanlegget han er tilknyttet. Foto: Haugaland og Sunnhordland politidistrikt
ERKJENNER KONTAKT: Føreren av denne båten erkjenner å ha vært borti den andre, men ikke at han kjørte på den med vilje. Han har forklart til politiet at han ønsket å veilede turistene da de fisket for nære oppdrettsanlegget han er tilknyttet. Foto: Haugaland og Sunnhordland politidistrikt Vis mer