Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyske forskere tror de kan ha funnet E. coli-kilde

Mistenker en restaurant i Lübeck nord i Tyskland.

ISOLERT: 17 personer har mistet livet og flere ligger syke på isolat her ved Universitaetsklinikum Hamburg-Eppendorf etter å ha blitt smittet. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer
ISOLERT: 17 personer har mistet livet og flere ligger syke på isolat her ved Universitaetsklinikum Hamburg-Eppendorf etter å ha blitt smittet. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Restauranten har kommet i søkelyset etter at 17 mennesker ble smittet av E. coli etter et måltid der. Det skriver den tyske regionsavisen Lübecker Nachrichten.

De 17 inkluderer en gruppe tyske ligningsinspektører i tillegg til turister fra Danmark. En av de 17, en kvinnelig ligningsinspektør, døde av infeksjonen.

- Restauranten har ikke skylden, sier Werner Solbach, mikrobiolog ved det medisinske universitetssenteret Schleswig-Holstein.

- Forsyningskjeden kan derimot gi oss viktige spor til hvem som har spredd patogenet, sier han.

Helsemyndighetene har spekulert i om det er dårlig hygiene ved en gård som er årsaken til utbruddet, men så langt har ikke tyske myndigheter klart å finne smittekilden.

E. coli-utbruddet har tatt livet av minst 19 mennesker i Europa, og mer enn 1.700 har blitt syke i tolv land - alle har reist i Nord-Tyskland. Det er også blitt meldt om et tilfelle i Norge.

Tyske medier har lørdag imidlertid motstridende teorier om smittekilden. Focus magazine skriver at smitten kan spores tilbake til en jubileumsfest ved havna i Hamburg i begynnelsen av mai. Omkring 1,5 millioner mennesker skal ha deltatt på festlighetene i perioden 6.-8. mai. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media