Tyske Friedhelm Adolfs (75) røyker så mye at han er dømt til å flytte

Tapte mot naboene i retten.

STORRØYKER MÅ FLYTTE:  Den tyske storrøykeren Friedhelm Adolfs (75) er dømt til å flytte ut av sin leilighet i Düsseldorf fordi naboene klager over røyklukt. Foto: AFP PHOTO / DPA / ROLF VENNENBERND
STORRØYKER MÅ FLYTTE: Den tyske storrøykeren Friedhelm Adolfs (75) er dømt til å flytte ut av sin leilighet i Düsseldorf fordi naboene klager over røyklukt. Foto: AFP PHOTO / DPA / ROLF VENNENBERND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tyske storrøykeren Friedhelm Adolfs (75) er dømt til å flytte ut av sin leilighet i Düsseldorf fordi naboene klager over røyklukt.

 Adolfs har bodd i leiligheten sin i 40 år. De siste årene har røykingen blitt et økende problem. I 2012 fikk han påpakning fra huseieren sin flere ganger, uten at det endret 75-åringens røykevaner.

Retten sier røykingen i seg selv ikke er god nok grunn for å bli kastet ut av leiligheten, men Adolfs har verken tømt askebegrene sine eller luftet leiligheten tilstrekkelig. Han har heller ikke gjort noe for å unngå at røyken trekker ut i gangen i blokka, ifølge dommen.

Saken har skapt store overskrifter i Tyskland og har trolig gjort Adolfs til landets nest mest kjente storrøyker etter tidligere statsminister Helmut Schmidt, som ofte tok seg en blås selv under TV-sendinger.

Det er andre gang saken mot Adolfs er oppe for retten, etter at han anket den første dommen mot ham. Det er ikke kjent om han kommer til å anke videre til høyesterett. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer