Tyske generaler ville bombe Finnmark med atombomber

Hitler-generalen anbefalte å ødelegge Finnmark med atombomber, for å hindre at Nord-Norge skulle bli besatt av Sovjetunionen.

HITLERS RÅDGIVER: Bernhard von Lossberg fotografert mens han tjenestegjorde i Hitlers generalstab. Foto: Tysk propaganda
HITLERS RÅDGIVER: Bernhard von Lossberg fotografert mens han tjenestegjorde i Hitlers generalstab. Foto: Tysk propaganda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERLIN (Dagbladet): Bernhard von Lossberg planla det tyske overfallet på Norge og reddet Hitler fra et grusomt nederlag i Narvik.

Etter krigen ble han hentet til Norge for å forklare hvordan nordområdene kunne forsvares mot et sovjetisk angrep. Lossberg ordnet kontakten til den gryende etterretningstjenesten i Vest-Tyskland – og ble selv hyret inn som norsk agent.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer