- Tyske gisler ikke drept av Taliban

Det afghanske utenriksdepartementet avviser påstandene om henrettelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene tyske ingeniøren som onsdag ble tatt som gissel av Taliban-geriljaen, er død som en følge av hjerteinfarkt, mens det andre gisselet fortsatt er i live, sier det afghanske utenriksdepartementet lørdag.

Utenriksdepartementet avviser dermed Taliban-talsmann Qari Mohammad Yousufs påstander tidligere lørdag om at de to ingeniørene er blitt skutt og drept.

- Informasjonen vi og våre sikkerhetsstyrker har, tilsier at en av de to kidnappede mennene har dødd av hjerteinfarkt. Det andre gisselet er i live, og vi håper han snart blir løslatt. Vi prøver alt vi kan å få ham løslatt, sier talsmann for utenriksdepartementet Sultan Ahmad Baheen.

Talsmann for det tyske utenriksdepartementet, Martin Jäger, sier at et kriseteam etterforsker enhver ledetråd i saken, og at de har nær kontakt med afghanske myndigheter.

Usant

Ifølge Taliban-talsmann Qari Mohammad Yousuf ble det første gisselet skutt og drept lørdag like etter klokka 12 lokal tid. Da hadde fristen Taliban hadde gitt Tyskland og afghanske myndigheter for å innlede forhandlinger med opprørerne, gått ut.

Talibans krav var at talibanere som sitter fengslet i Afghanistan, skulle løslates og at Tyskland trekker alle sine styrker ut av landet.

Opprørerne satte en ny frist klokka 13, ellers ville det andre gisselet bli drept. Da også denne fristen gikk ut, informerte talsmannen om at den andre tyske fangen var drept.

TRUER MED Å DREPE GISLENE: Geriljesoldatene har gitt de sørkoreanske styrkene  frist til søndag klokka 16.30 norsk tid, til å begynne og trekke seg ut av landet. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX
TRUER MED Å DREPE GISLENE: Geriljesoldatene har gitt de sørkoreanske styrkene frist til søndag klokka 16.30 norsk tid, til å begynne og trekke seg ut av landet. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Det afghanske utenriksdepartementet benekter at disse påstandene er sanne.

Taliban hevder også at de vil drepe 22 sørkoreanske gisler, dersom ikke samme antall talibanfanger blir løslatt innen søndag klokken 16.30 norsk tid, sier Yousuf.

(NTB)