Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyske helter

BERLIN (Dagbladet): Kronprinsesse Mette-Marit (28) og Tampa-kaptein Arne Rinnan (61) er sammen med New York-ordføreren Rudolph Giuliani favoritter til å bli årets menneske i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De er blant de 12 kandidatene som kniver om den ærefulle tittelen «Årets menneske 2001» i Tyskland.

Sammen med New Yorks avtroppende borgermester Rudolph Giuliani og sjefen for den amerikanske nasjonalbanken, Alan Greenspan, er kronprinsessen og Tampa-kapteinen de eneste utenlandske kandidatene i denne kåringen av mennesket som har gjort størst inntrykk i år.

Flere tyske kjendiser er med blant kandidatene, men arrangørene venter likevel at konkurransen blir et oppgjør mellom de norske kandidatene og New York-borgermesteren.

- Hun er et forbilde for medmenneskelighet og kjærlighet, skriver Hamburger Abendblatt i gårsdagens presentasjon av kronprinsesse Mette-Marit.

- Det er kronprinsessens utstråling som rører både kvinner og menn, fortsetter avisa, som trekker fram Mette-Marits innsats som enslig mor før hun giftet seg med den norske tronfølgeren.

Vinneren kåres 12. desember.

WUNDERSCHÖN: Kronprinsesse Mette-Marit regnes av tyskerne for å være en ekte askepott. Tyske ukeblader satte salgsrekorder etter det kongelige bryllupet i august.
Hele Norges coronakart