Tyskland:

Tyske jøder advares mot å bruke kippa

Israels president: - Jeg er sjokkert.

BLIR TRUET: Den jødiske journalisten Zvika Klein måtte ha med seg en sikkerhetsvakt da han skulle gå rundt i Paris gater i ti timer for å vise hvordan det er å være jøde i dagens Paris. Her blir han truet, trakassert og spyttet på. Video: NRG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kan ikke anbefale at jøder går med kippa overalt i Tyskland til enhver tid.

Det sier den tyske kommissæren for jødisk liv og arbeidet mot antisemittisme, Felix Klein i et intervju med det tyske mediehuset Funke Mediengruppe. Klein sa samtidig at han er lei seg for at han nå har måttet innta denne posisjonen.

Det er imidlertid ikke første gang Klein har sagt liknende. Ifølge Times of Israel skal den tyske statsmannen kommet med samme type utsagn i april i fjor.

- Tyskere kan i prinsippet gå med trygt med kippa, men ikke hvor som helst, skal Klein ha sagt.

Israel reagerer

Uttalelsene falt ikke godt i israelsk jord. Den sittende presidenten, Reuven Rivlin, kalte uttalelsene en «kapitulasjon til antisemittene». Presidenten sier han ble dypt sjokkert over uttalelsene.

- Vi kommer aldri til å gi oss i kampen mot antisemittisme og vi forventer og krever det samme fra våre allierte, sier Rivlin i en uttalelse.

Økende problem

I en undersøkelse fra 2018, kommer det frem at 85 prosent av tyske jøder anser antisemittisme som et "ganske" eller "veldig" stort problem. I følge The Guardian økte i fjor anti-semittisk vold mot jøder med over 20 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer