BESKYLDES FOR RASISME: Alternativ for Tyskland-kandidatene Alexander Gauland og Alice Weidel har begge kommet med rasistiske utspill den siste uka. Partiet kommer over sperregrensen og inn i Forbundsdagen som første høyrepopulistiske parti og det tredje største partiet i Tyskland. Foto: NTB Scanpix
BESKYLDES FOR RASISME: Alternativ for Tyskland-kandidatene Alexander Gauland og Alice Weidel har begge kommet med rasistiske utspill den siste uka. Partiet kommer over sperregrensen og inn i Forbundsdagen som første høyrepopulistiske parti og det tredje største partiet i Tyskland. Foto: NTB ScanpixVis mer

Valget i Tyskland:

Tyske jøder mener AfD utgjør landets største utfordring siden krigen: - Avskyelig

Alternativ for Tyskland (AfD) utgjør den største utfordringen dette landet har stått overfor siden krigen, uttaler det tyske jødiske sentralrådet.

- For første gang har et høyrepopulistisk parti med sterke forbindelser til høyreekstremisme blitt stemt inn i Bundestag, heter det i en uttalelse som Zentralrat der Juden in Deutschland publiserte på sitt nettsted søndag kveld.

- Vi forventer at våre demokratiske krefter avdekker AfDs sanne ansikt og blottlegger partiets tomme, populistiske løfter, skriver det jødiske sentralrådet videre.

Den jødiske verdenskongress (WJC) uttrykker også dyp bekymring.

- Det er avskyelig at AfD, en skammelig, reaksjonær bevegelse som fremkaller det verste fra Tysklands fortid og som burde være forbudt, nå har denne muligheten i den tyske nasjonalforsamlingen til å fremme sin nedrige plattform, sier WJCs leder Ronald Lauder.