BESKYLDES FOR RASISME: Alternativ for Tyskland-kandidatene Alexander Gauland og Alice Weidel har begge kommet med rasistiske utspill den siste uka. Partiet kommer over sperregrensen og inn i Forbundsdagen som første høyrepopulistiske parti og det tredje største partiet i Tyskland. Foto: NTB Scanpix
BESKYLDES FOR RASISME: Alternativ for Tyskland-kandidatene Alexander Gauland og Alice Weidel har begge kommet med rasistiske utspill den siste uka. Partiet kommer over sperregrensen og inn i Forbundsdagen som første høyrepopulistiske parti og det tredje største partiet i Tyskland. Foto: NTB ScanpixVis mer

Valget i Tyskland:

Tyske jøder mener AfD utgjør landets største utfordring siden krigen: - Avskyelig

Alternativ for Tyskland (AfD) utgjør den største utfordringen dette landet har stått overfor siden krigen, uttaler det tyske jødiske sentralrådet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For første gang har et høyrepopulistisk parti med sterke forbindelser til høyreekstremisme blitt stemt inn i Bundestag, heter det i en uttalelse som Zentralrat der Juden in Deutschland publiserte på sitt nettsted søndag kveld.

- Vi forventer at våre demokratiske krefter avdekker AfDs sanne ansikt og blottlegger partiets tomme, populistiske løfter, skriver det jødiske sentralrådet videre.

Den jødiske verdenskongress (WJC) uttrykker også dyp bekymring.

- Det er avskyelig at AfD, en skammelig, reaksjonær bevegelse som fremkaller det verste fra Tysklands fortid og som burde være forbudt, nå har denne muligheten i den tyske nasjonalforsamlingen til å fremme sin nedrige plattform, sier WJCs leder Ronald Lauder.