- KJÆRESTEN VAR GRAVID: Tyske medier skriver i dag at Andreas Lubitz' kjæresten var gravid. Hun bekrefter selv at hun var på vei til sørgemarkeringer da hun fikk melding om at Lubitz ikke var offer, men gjerningsmann. FOTO TEAM MUELLER / AFP / NTB Scanpix
- KJÆRESTEN VAR GRAVID: Tyske medier skriver i dag at Andreas Lubitz' kjæresten var gravid. Hun bekrefter selv at hun var på vei til sørgemarkeringer da hun fikk melding om at Lubitz ikke var offer, men gjerningsmann. FOTO TEAM MUELLER / AFP / NTB ScanpixVis mer

Tyske medier: - Andreas Lubitz' kjæreste er gravid

Var på vei til sørgemarkeringer i Sør-Frankrike da hun fikk melding om at Andreas Lubitz ikke var offer - men gjerningsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Kvinnen bodde inntil for kort siden sammen med drapspiloten Andreas Lubitz i deres selveierleilighet i bydelen Untenbach i Düsseldorf - der begges navn fortsatt står på dørskiltet.  

Avhørt Kvinnen var på vei til Sør-Frankrike da hun ble informert om at Lubitz var den som hadde utløst flykatastrofen som krevde 150 menneskeliv. Hun ble i stedet tatt inn til avhør hos politiet i Düsseldorf. 

Dette bekrefter hun selv i en kort telefonsamtale, skriver avisa Bild am Sonntag.
 
Den kvinnelige matematikklæreren skal i flere år ha vært Andreas Lubitz' kjæreste - med unntak av et opphold på fem måneder, da Lubitz i fjor hadde et forhold til en flyvertinne. Hun skal deretter ha flyttet inn i leiligheten igjen.

Gravid De to ble nylig forlovet, men forholdet skal ha sprukket totalt dagen før ulykka i Alpene, hevder nyhetsmagasinet der Spiegel.

Den 27 år gamle kvinnen skal nylig ha avslørt for elevene på den videregående skolen hvor hun er ansatt, at en lykkelig begivenhet var i vente - fordi hun er gravid og skal nedkomme med sitt første barn, skriver tyske medier i dag.

Dette er foreløpig ikke bekreftet fra offisielt hold.

Paret ble kjent da begge var 18 år gamle og arbeidet sammen på en burgerrestaurant, hvor Andreas Lubitz tjente penger for å spare til pilotutdannelsen - den store drømmen hans. 

Lubitz ble allerede som ung bitt av flybasillen og hadde veggene på gutterommet klistret til med bilder av fly og cockpiter. Han tok som 14-åring glideflysertifikat på den lokale seilflyklubben LSC Westerwald. Flystripa lå like ved barndomshjemmet og han kunne gå på vingene opp til 10 ganger daglig - og snakket alltid om at han drømte om å bli trafikkpilot når han ble voksen.  

Risikerte å miste jobben Etterforskerne har allerede konstatert at Andreas Lubitz' øyesykdom var langt mer alvorlig enn hittil antatt.  Det skal ha dreid seg om en betennelse som nå var i ferd med å føre til at netthinna løsnet.  

Bild am Sonntag melder i dag at Lubitz med sikkerhet kunne gå ut fra at han ved neste pliktmessige legeundersøkelse i juni måtte regne med å få inndratt lisensen, noe som ville bety slutten på en kort karriere bak stikkene hos Lufthansa og Germanwings.

Bild melder også at det i Lubitz' leilighet ble funnet flere uåpnede pakker med antidepressiva, noe som får etterforskerne til å stille spørsmål ved om han hadde sluttet å ta de medisinene som legene skrev ut til ham.
 
Forelderene avhørt Lubitz foreldre var allerede nådd fram til Sør-Frankrike, da meldingen kom om at sønnen - antakelig med viten og vilje - selv utløste katastrofen. 

Moren er kirkeorganist, mens faren er bygningsingeniør. I stedet for sammen med andre etterlatte å bli tatt med ut for å besøke området ved styrtstedet, ble de umiddelbart etter ankomsten hentet inn til avhør med franske og tyske etterforskere.

Faren skal mer eller mindre ha brutt sammen på stedet.  

Godt kjent Lubitz og familien hans pleide i åra mellom 1996 og 2003 å reise på årlige sommerferier - med innlagt seilflyvning - til Sør-Frankrike.  Deres foretrukne oppholdssted ligger bare 40 kilometer fra stedet hvor Lubitz i forrige uke styrtet Airbusmaskinen med 149 andre mennesker om bord.

16 av dem var ungdommer - fjorten jenter og to gutter - sammen med sine lærere på vei hjem fra studieutveksling i Spania. Det var også to babyer om bord, blant de mange andre. 

Lubitz kjente området som sin egen bukselomme, og hadde lagt bak seg mange timer med flyvninger over området hvor katastrofen inntraff i forrige uke.  

Når 27-åringen minst en gang i uka kom på besøk til foreldrene og broren sin hjemme i Montabaur, pleide han å benytte anledningen til å løpe en treningstur.

Annenpiloten var en lidenskapelig halvmaratonløper.  

Lubitz psykiatriske forfatning skal den siste tida ha forverret seg merkbart. Etterforskergruppa «Alpene» hos politiet i Düsseldorf har ifølge Bild am Sonntag funnet åpenlyse bevis for at mannen hadde det politifolkene overfor Bild omtaler som «en alvorlig psykosomatisk lidelse».

En av etterforskningslederne opplyser overfor Welt am Sonntag at 27-åringen var under behandling hos flere neurologer og psykiatere.  

Mye medisiner Ut over flere sykemeldinger, blant annet den istykkerrevne som gjaldt perioden fra 19. til 26. mars, fant etterforskerne anselige mengder av ulike medikamenter for behandling av psykiske sykdommer.

Der Spiegel rapporterer at etterforskerne skal ha funnet flere slike ødelagte sykemeldinger, som annenpiloten åpenbart aldri leverte sin arbeidsgiver. I stedet fortsatte han å møtte på jobben hos Germanwings, og det selv om sykemeldingen skal ha vært begrunnet med stadig dårligere syn.  

Vanvittig handling Andreas Lubitz psykiske vanskeligheter skal ha vist seg allerede under utdannelsen for å bli trafikkflyger. 

Han ble i 2008 tatt opp som elev på Lufthansa Flight Training i Bremen. Året etter måtte han ta et halvt års pause fra skolen, fordi han hadde store vanskeligheter. 

Da elevene hadde et lengre opphold på en flyskole i Arizona, ble han i en periode satt på bakken på grunn av en «tungt depressiv episode».

Senere fikk han lov å ta opp igjen utdannelsen, etter å ha vært gjennom tester som viste at han fysisk og psykisk var i orden. Lubitz måtte selv finansiere pilotutdannelsen, som kostet ham 65 000 euro, omlag en halv million kroner.