Tyske medier: - Mistenkt skal ha vært på terrorliste

Skal ha blitt holdt under oppsyn av politiet i delstaten Nordrhein-Westfalen.

- TERRORLISTE: Den etterlyste og mistenkte Berlin-terroristen, en tunisier i 20-åra, skal ha vært ført opp på en terrorliste i delstaten Nordrhein-Westfalen før han flyttet til Berlin. Her fra området rundt Breitscheidplatz hvor terrorangrepet mot julemarkedet skjedde mandag kveld. Foto: Per Ervland / Dagbladet
- TERRORLISTE: Den etterlyste og mistenkte Berlin-terroristen, en tunisier i 20-åra, skal ha vært ført opp på en terrorliste i delstaten Nordrhein-Westfalen før han flyttet til Berlin. Her fra området rundt Breitscheidplatz hvor terrorangrepet mot julemarkedet skjedde mandag kveld. Foto: Per Ervland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN / OSLO (Dagbladet): Den etterlyste Berlin-terroristen som i tyske medier blir navngitt som Anis A., en mann i 20-åra fra Tunisia, skal ha vært under observasjon av politiet i delstaten Nordrhein-Westfalen.

Det skriver flere tyske medier, deriblant Rheinische Post.

Avisa skriver at tunisieren bodde i Nordrhein-Westfalen vest i Tyskland, men flyttet seinere til Berlin. Før han flyttet til den tyske hovedstaden skal navnet hans ha vært på en liste over 50 mulige terrorister, ifølge Rheinische Post.

Nå bekrefter også den tyske innenriksiminsteren Thomas de Maiziere at politiet aktivt jakter på en en mistenkt gjerningsperson, ifølge Associated Press.

Skal ha varslet myndighetene i Berlin

At Anis A. sto på en slik liste, skal politiet i delstaten ha gitt sikkerhetsmyndighetene i Berlin informasjon om. Hva som har skjedd med denne informasjonen, er ikke kjent, ifølge Rheinische Post.

Tunisieren i 20-åra skal ha kommet til Tyskland som asylsøker i 2015, ifølge Süddeutsche Zeitung.

Han skal ha hatt flere pass med ulike navn, ifølge Bild. I de ulike passene skal han ha vekslet mellom å være 21, 22 og 23 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer