Tyske medier: - Mistenkte etter overgrepene i Köln hevdet å være syriske asylsøkere

- Jeg er syrier, dere er nødt til å behandle meg bra! Fru Merkel har invitert meg! skal en ha ropt til politiet.

ANHOLDES: Tysk politi anholdt flere personer utenfor sentralbanestasjonen i Köln mandag, i kjølvannet av overgrepene og opptøyene nyttårsaften. Foto: Marius Becker / EPA / NTB Scanpix
ANHOLDES: Tysk politi anholdt flere personer utenfor sentralbanestasjonen i Köln mandag, i kjølvannet av overgrepene og opptøyene nyttårsaften. Foto: Marius Becker / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tyske myndigheter har sagt at de enten ikke vet hvem som sto bak masseovergrepene i Köln nyttårsaften, eller har lagt skylda på «unge, enslige menn fra Nord-Afrika som har vært i drift i regionen». Flere ikke navngitte politimenn sier på sin side at flertallet oppga å være asylsøkere, mange av dem nylig ankommet fra Syria.

- De fleste var nyankomne asylsøkere. De la fram papirer som viste at søknaden er under behandling, sier en politimann til Die Welt.

- Hånet politiet Ifølge det tyske innenriksdepartementet var 18 av de 29 personene som ble avhørt asylsøkere. Der Spiegel skriver at enkelte mistenkte overgrepsmenn hånet politiet.- Jeg er syrier, dere er nødt til å behandle meg bra! Fru Merkel har invitert meg! skal en ha ropt.

Andre skal ha revet i stykker oppholdstillatelsen foran øynene på politiet.

- De kan ikke gjøre meg noe. I morgen går jeg og skaffer meg en ny en! rapporteres en mann å ha sagt.

- Rolig kveld 121 kvinner har forklart at de ble utsatt for seksuelle overgrep av mannsgjenger - til sammen rundt 1000 personer - i Köln sentrum nyttårsaften. Dette står i skarp kontrast til politiets offentliggjorte rapporter, som ga inntrykk av at kvelden stort sett hadde vært rolig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer