LOKKET MED GRATIS MAT: Politiet følger nå et spor om at gjerningsmannen etter skytingen i München skal ha lokket unge mennesker til en McDonalds resturant i nærheten av Olympia kjøpesenteret. Foto: REUTERS/Michael Dalder
LOKKET MED GRATIS MAT: Politiet følger nå et spor om at gjerningsmannen etter skytingen i München skal ha lokket unge mennesker til en McDonalds resturant i nærheten av Olympia kjøpesenteret. Foto: REUTERS/Michael DalderVis mer

Tyske medier: Gjerningsmannen kan ha lokket unge mennesker til åstedet med falsk Facebook-profil

Flest unge blant ofrene i München. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 18 år gammel tysk-iraner som skjøt og drepte minst ni personer ved et kjøpesenter i München fredag kveld.

Under en pressekonferanse melder politiet at de undersøker ryktene om at gjerningsmannen skal ha lokket unge mennesker til åstedet med en falsk Facebook-profil.

- Vi vet om profilen, men vi kan ikke bekrefte dette, sier politisjef i München, Hubertus Andrä.

Den 18 år gamle tysk-iranske gjerningsmannen skal angivelig ha brukt en Facebook-profil, der han utgir seg for å være en tenåringsjente, for å lokke flere unge mennesker til McDonalds-restauranten hvor han avfyrte de første skuddene.

Det melder blant annet den tyske avisen NEX24.

SKYTER: En amatørvideo viser en mann stå utenfor en Mc Donald´s restaurant i München som skyter mot mennesker på gaten. Video: Lastet opp av Felix Urbauer / Facebook Vis mer

Lokket med gratis

«Kom til MacDonalds i dag klokka fire», heter det i et innlegg som lokker med gratis mat til de som møter opp, skriver den tyske avisen.

I følge avisen var kontoen hyppig i bruk rundt klokken fire. Kontoen var også nyopprettet og den eldre kontoen med samme navn var rapportert hacket.

Kontoen er nå nedlagt.

Mobbet i 7 år

I en video av det som angivelig skal være den 18 år gamle gjerningsmannen, prøver sivile å be mannen om å holde seg i ro.

«Jævla tyrkere» roper gjerningsmannen til folkene som filmer ham fra det som ser ut som en privat terrasse. De krangler og slenger stygge ord mot hverandre.

Så roper gjerningsmannen: «Ich bin Deutscher!», «Jeg er tysk!».

Personen, som skal være 18-åringen, sier også på videoen at han har blitt mobbet i syv år til personer som filmer ham.