Tyske nazister bekymrer

BONN (NTB-Reuters): Antallet forbrytelser der høyreekstreme grupper er involvert økte sterkt i Tyskland i 1997. Myndighetene er bekymret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tallet på høyreekstremister økte med 7 prosent til 48 400. De voldeligste blant dem økte med nesten 20 prosent, går det fram av årsrapporten til det tyske overvåkningspolitiet (BfV).

Offensiv

En offensiv mot høyreekstrem vold i perioden 1993 til 1996 ga resultater, men i fjor snudde tendensen og volden økte igjen. Den dystre statistikken omfatter blant annet drapsforsøk, overfall og brannstiftelser.

Spesielt i Øst-Tyskland er det mange unge som lett blir oppfanget av voldelige miljøer og grupper. De er uten jobb og framtidshåp, og har ingen ting å ta seg til.

Eksperter sier at de ikke nødvendigvis tror på høyreekstreme ideer og tankegods. Det som kjennetegner dem er at de kjeder seg, og lett lar seg lokke til å delta i angrep på utlendinger, spesielt når de har drukket alkohol.

Overvåkningspolitiet holder nøye oppsyn med tre politiske partier på ytterste høyre fløy. Det høyreekstreme partiet Tysk folkeunion fikk 12,9 prosent av stemmene ved valget i den østlige delstaten Sachsen-Anhalt i april.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer