Tyske sikkerhetsvakter «leker» Abu Ghraib

Sjokkerende bilder viser private sikkerhetsvakter som mishandler asylsøkere på tyske asylmottak.

MISHANDLES: Det innfelte bildet til venstre ble funnet på mobiltelefonen til en av sikkerhetsvaktene. På bildet blir en asylsøker mishandlet på mottaket i Burbach. Foto: Politiet / EPA/Federico Gamarini / NTB SCANPIX
MISHANDLES: Det innfelte bildet til venstre ble funnet på mobiltelefonen til en av sikkerhetsvaktene. På bildet blir en asylsøker mishandlet på mottaket i Burbach. Foto: Politiet / EPA/Federico Gamarini / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): - Slike bilder kjenner vi ellers bare fra Guantánamo, uttalte en rasende politidirektør Frank Richter under en pressekonferanse tidligere på dagen i Siegen.

Politidirektøren viste fram et foto som etterforskere i uka som gikk beslagla på mobiltelefonen til en sikkerhetsvakt.  Bildet viser to skrattende vakter i uniform, som står over en mann som ligger i håndjern på gulvet. Den ene har foten solid plassert på asylsøkerens nakke.

Hemmelig video Ballen begynte å rulle da journalister fra en tv-stasjon undersøkte tips om voldelige overgrep mot asylsøkere på flere private mottak i delstaten Nordrhein-Westfalen.

En hemmelig opptatt video av to vakter som tvinger en asylsøker til å legge seg på en madrass full av oppkast, var så grov at den ble overlatt til myndighetene, rapporterer SpiegelOnline.

Leverte bevis mot seg selv Under ransaking av hjemmene til flere ansatte i det private selskapet hvor vaktene er ansatt, ble det beslaglagt ulovlige køller og slåsshansker. Og på den ene av vaktenes mobiltelefon, fant politifolkene flere bilder av voldelige overgrep.

Fire av dem er nå siktet for legemsbeskadigelse.  Men det er stadig åpent om utskeielsene var rasistisk motivert — noe som vil utvide strafferammene betydelig.

Lover oppvask Vaktselskapet tilhører det samme firmaet som driver seks mottak i Nordrhein-Westfalen for asylsøkere og flyktninger. Innenriksminister Ralf Jäger i delstaten lovet i dag at saken skal etterforskes hurtig og grundig.

- Vi finner oss ikke i vold mot asylsøkere. Folk som truer og sjikanerer mennesker i nød, må straffes hardt.  Det er også klart at de ansvarlige firmaene må granskes.

- Hvis det er slik at de tar seg godt betalt av det offentlige og så ansetter kriminelle til å gjøre jobben, så vil reaksjonen bli beinhard, lover Ralf Jäger.