Tyske skiløpere kom til rette

Ekteparet er i god behold. Stor leteaksjon i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et tysk ektepar i 30-årene kom onsdag morgen til rette etter at de tirsdag gikk seg bort under en skitur i Oppland. Ekteparet er i god behold.

– De kom heldigvis til rette og alt er fint med dem. De gikk seg bort, rotet med veien og fikk ikke varslet om hvor de var. Utpå natten fant de fram til en hytte hvor de fikk søkt tilhold. I morgentimene onsdag kom de seg ned til en trafikkert vei og fikk varslet om at de var i god behold, sier operasjonsleder Edmund Tofthagen ved Gudbrandsdal politidistrikt til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Paret fikk meldt fra i 09.00-tiden onsdag etter å ha vært savnet siden tirsdag ettermiddag. Ekteparet, som ikke skal ha vært spesielt skivante, skilte lag fra reisefølget sitt, og skulle gå en tur på egenhånd.Store letemannskaper ble satt inn i letingen i Sør-Fron kommune.

Flere scootere fra lokale hjelpekorps ble benyttet, et politihelikopter lette også etter de savnede skigåerne. I morgentimene onsdag ankom også et Sea King redningshelikopter fra Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS). (ANB)