Tyske turister er mer pop enn nordmenn

LONDON (Dagbladet): Hvem ville trodd det, men tyskerne er de mest populære turistene. Nordmenn kommer på femteplass, mens britene er de minst populære. Meningsmålingen er gjort blant turistkontorer ved 16 feriemål i Europa, Asia og Amerika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det britiske internettreisebyrået Expedia som har foretatt undersøkelsen. De har lagt vekt på hvem som er mest høflige, hvem som er villig til å lære seg litt av språket og hvem som tør å forsøke lokale spesialiteter.

Tyskerne kommer på topp, trass i at de alltid skaffer seg liggestoler ved bassengkanten før andre kommer seg ut av køyene om morgenen og fyller bobilene med fisk når de er i Norge. Tyskerne skårer fordi de forsøker å gjøre seg forstått på andre språk .

Bortskjemte briter

Britene derimot, mener at alle skal kunne snakke engelsk. De har med seg teposer, soyabønner på boks og det fryktelige pålegget Marmite (en brun masse lagd av gjærekstrakt), sin egen ketchup og sin egen sjokolade. Britene finner fram til de billigste ølbulene og drikker mer enn noen andre turister, ifølge denne undersøkelsen.

Tyskerne har en svakhet - de er mest gjerrige når det gjelder tips. Amerikanerne gir mest tips, og italienerne er det modigste når det gjelder å forsøke andre lands matspesialiteter.

Briter reiser mest

Britene er de som reiser mest til utlandet, men de er ikke gode turister, hevder Expedia. Resultatet ble diskutert i britisk radio og TV i går, og flere representanter for reisebyråer i London hevdet at britene slett ikke er så verst.

Britene morer seg når de er på ferie, derfor går de gjerne ut på barer, restauranter og diskoteker. Vitsen med en ferie er å ha det moro, ble det sagt.

Spørsmålene lød: Hvilken nasjonalitet er verst og best? Hvilken nasjonalitet er høfligst og minst høflig? Hvem forsøker å snakke det lokale språket? Hvem spiser lokale retter? Hvem legger igjen mest/minst penger? De beste fikk +3 poeng, de nest beste +1 poeng, de verste -3 og de nest verste -2 poeng.

TRANGT: Turistene flokker seg sammen på de mest populære reisemålene, som her ved de lange, myke strendene i Nice i Frankrike. Alle er ikke like populære, viser det seg.